beszakadt út

2018.08.22. 07:00

A Temető utca várhatóan napokig le lesz zárva a forgalom elől

Pince miatt szakadhatott be az út.

Pekarek János

Elfeledett, régi pince és csőtörés okozott gondot.

Beszakadt az úttest a Temető utcában a hét végén, írtuk tegnapi lapunkban. De nem ám valami kis megsüllyedésre, egy-két arasznyi gödörre gondoljanak! Mint fényképünkön is látszik, akkora gödör támadt ott gyakorlatilag egyik pillanatról a másikra, ami minden gond nélkül elnyelt egy mixernyi betont.

A Temetői utcai volt pince helyén támadt gödör simán elnyelt egy mixernyi betont Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A közvetlen ok minden jel szerint egy csőtörés volt, ami az utcán, az úttest és az egyik ház kerítése közötti keskeny részen földbe süllyesztett csapnál történt. A víz kimosta az úttest alapját, és az már nem bírta el a járművek súlyát.

Ám talán még ez is kevés lett volna ekkora gödörhöz! Ahogyan a környék önkormányzati képviselőjétől, Hingyi Lászlótól megtudtuk, azon a tájékon nagyon sok régi pince van a löszbe vájva. Még a régi penteleiek sem mindig tudják, valójában hol húzódnak ezek a járatok. Minden valószínűség szerint itt, az úttest alatt is húzódott egy ismeretlen pince, amint erre a beszakadt gödör egyik, boltíves része is utalt. Ez és a csőtörés együttesen idézhette elő az úttest beszakadását.

Kedden már dolgoztak a helyszínen a DVG Zrt. szakemberei a vízművek szerelőivel együtt, akik megjavították az eltört csapot. Az úton keletkezett gödröt feltöltötték betonnal, de annak meg kell kötnie, hogy ráhúzhassák az aszfaltréteget, aminek ugyancsak meg kell szilárdulnia. Tehát az arra közlekedőknek még néhány napig a Frangepán utcát kell használniuk terelőútként.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában