Önkormányzati információ

2018.08.27. 18:30

A téli rezsicsökkentés kiegészítése

duol.hu

A Kormány „a téli rezsicsökkentés végrehajtását követően szükségessé váló további intézkedésekről” szóló 1364/2018. (VII. 27.) Korm. határozatában kimondta, hogy a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri természetbeni támogatásban részesüljenek a fűtési költségek viselésével összefüggésben.

Fentiek alapján tehát a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások egyszeri természetbeni támogatásra jogosultak, amennyiben a 2017/2018-as gázév téli fogyasztási időszakában bekövetkező fogyasztásnövekedés finanszírozását segítő 12.000,- Ft értékű természetbeni juttatásban sem az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő lakossági földgázfogyasztók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 37/2018. (III. 8.) Korm. rendelet, sem a fűtési célú távhőszolgáltatást igénybe vevő lakossági felhasználók részére biztosított téli rezsicsökkentésről szóló 39/2018. (III. 12.) Korm. rendelet alapján nem részesültek támogatásban.

A támogatás természetbeni juttatás, melynek értéke 12.000,- Ft.

Az igénybejelentést 2018. szeptember 3. napjától 2018. október 15. napjáig Dunaújváros Megyei Jogú Város Szociális Osztályán tehetik meg ügyfélfogadási időben.

A határidő elmulasztása jogvesztő.

Egy háztartás egyidejűleg egy igénybejelentést tehet, illetve a kérelmezőnek az igénybejelentéssel érintett ingatlan vonatkozásában bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel kell rendelkeznie.

A kizárólag elektromos fűtési móddal rendelkező háztartások nem jogosultak az igénybejelentésre.

A szociális osztály ügyfélfogadási ideje:

Hétfő 8-12, 13-16 óráig

Szerda 8-12, 13-18 óráig

Péntek 8-12 óráig.

Az igénybejelentő lap letölthető DMJV hivatalos honlapjáról (a hír mellékletében csatoltuk), illetve megtalálható DMJV Szociális Osztály folyósólyán kihelyezett irat-tartókban.

Az igénybejelentés során a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság jogosult ellenőrizni, hogy az igénybejelentéssel érintett háztartás a fentiekben felsorolt téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült.

Dokumentum:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában