építők, két szólamban

2018.08.10. 08:00

A legendás 26-os Építőipari Részvénytársaságról

A múlt század ´90-es éveinek eleje nem az építőipari konjunktúráról szólt. Múltidéző rovatunkban ezúttal az egykor legendás „26-os” akkori aktuális ügyeiről adunk számot.

Szabó Szabolcs

1993. július 1-jétől tovább zsugorodott a 26-os Építőipari Részvénytársaság, Tihanyi Szilvia újságíró Szabó Lászlóné gazdasági igazgatót kérdezte: „Rettenetes a helyzet. Nagyon nehéz betörni akárhová is. Egy olyan nagy szervezet, mint a miénk, nehezen tud gazdaságosan vállalkozni, visszük magunkkal az előző terheket. A városban még akad munka, de nincsenek lakásépítések. Németországban ott vagyunk, de magasak az illetékek… Eredmények? „Eredmény, hogy van munkánk, az itt dolgozóknak tudunk fizetést adni, az elmenők is tisztességgel megkapták a járandóságukat.” További átalakulás? „Erős középvállalkozásként szeretnénk működni, megmaradni, a további átalakulás már nem cél. Most a fő-építésvezetőség irodavezetőségei szűnnek meg…” „(Hogy mit alakítgatnak majd odafönn? Majd megtudjuk…)”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában