Alkottak a szabadban

2018.07.09. 14:00

Várja a gyerkőcöket a Munkásművelődési Központ

Aszfaltrajzok, szanaszét heverő hátizsákok és gyanús csönd fogad az MMK udvarán. A gyerekek épp a délutáni mese vége felé jártak, hogy feltöltődve folytathassák az egész napos közös programokat.

Tóth Alexandra

Félidőnél

És valóban, hamarosan nagyjából húsz gyerek szalad ki az udvarra, gyorsan uzsonnáznak, majd mindenki hozzáfog ahhoz, amit éppen csinálni szeretne. Lehetőség ugyanis akad bőven. Így megy ez nyaranta, immár 18 éve rendeznek szabadidős táborokat az MMK-ben, így az sem kizárt, hogy az egykori táborozók mára már szülők, akik visszahordják a gyermeküket. De egyetlen szezonban is sok a visszatérő, Kovács Rózsa azt mondja, van, aki több turnusban is részt vesz, a legtöbbet táborozó gyerkőc pedig még díjat is kap az utolsó héten. Jelenleg félidőnél járunk, pénteken zárult le a harmadik MMK-s tábori hét.

A délutáni filmvetítés után még belefér egy kis beszélgetés, aztán folytatódhat a fogócska, tenisz, foci, körmönfonás vagy aszfaltrajzok készítése
Fotó: Hankusz Kálmán / DH

 

Rózsa és a táboroztatásban segédkező művelődésszervezők, főiskolás és középiskolás gyakornokok hat héten át várják az 5–14 éves korosztályt. A táborok reggel nyolctól négyig tartanak. A délelőttök a kreativitás jegyében telnek, ilyenkor kézműves-foglalkozásokkal töltik az időt, ebéd után pedig filmvetítés és szabadtéri játék, sport és további alkotás a program.

 

A keddi és a csütörtöki napok kivételesnek számítanak, hiszen keddenként a Falkalandos Szabó Adél jóvoltából kutyás délelőttön vesznek részt a gyerekek, csütörtökönként pedig az Esztrád színház repertoárjából kaphatnak ízelítőt a tízórai előadásokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában