Mi történt Dunaújvárosban?

2018.07.30. 06:45

Sportesemények, táborozások, útfelújítás – gazdag volt a hét mérlege

A hét eseményeiről röviden.

Pekarek János

Hétfő

Izgalmas csaták a strand homokján: a hét végi, meglehetősen szeszélyes és viharos időjárás ellenére is remek mérkőzéseket hozott a hazai strandröplabda-bajnokság harmadik pontszerző fordulója a Szalki-szigeten.

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Kedd

Jövőmenők jártak a digitális táborban. Egy uniós pályázatnak köszönhetően digitális tábort rendeztek a Móricz Zsigmond Általános Iskolában. A tábor ideje alatt a többi között a Dunaújvárosi Egyetem televízióstúdiójában is jártak, ahol belenézhettek egy forgatásba és az utómunkálatokba.

Szerda

Zombik jelentek meg Dunaújváros utcáin. Az elmúlt napokban sokkoló videókat töltöttek fel a közösségi portálokra, amelyeken fiatalok élőhalottként, öntudatlanul billegnek az utcán. Az ok: egy új drog, az úgynevezett herbál, vagy spicc, avagy biofű. Ezek lényegében szintetikus kannabinoidok. Valamiért nem tud eltűnni a városból, pedig már haltak meg tőle.

Csütörtök

Pecsét István önzetlensége határtalan. A dunaújvárosi Pillár Bence nagyon szeretne megtanulni kínai evőpálcikákkal enni, ezért édesanyja az ismerőseitől kért tanácsot, hol szerezhetne ilyen pálcikát? Pecsét István Kínából hozott ilyet, és át is adta a kisfiúnak…

Péntek

Hatvanhét középiskolás és leendő egyetemista a műszaki egyetem, a VeBio egyesület és az EU Bepillantás a jövőbe programjának támogatásával egyetemi oktatók segítségével készül tíz napig a továbbtanulásra a Széchenyi gimnáziumban.

Molnár Krisztián megyei közgyűlési elnök Nagyvenyimen Fotó: Hankusz Kálmán/Dunaújvárosi Hírlap

Szombat

Kezdődik az útfelújítás: a Dunaújváros és Sárbogárd közötti 6219-es öszszekötő utat teljes egészében, a kapcsolódó belterületi utak nagy részével együtt felújítják, jelentették be sajtótájékoztatón Nagyvenyimen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában