A tisztaság teremt tisztaságot

2018.07.17. 07:00

Szorgosan dolgoztak az eredeti állapot visszaállításán a Rockmaraton után

Évről évre egyre többen érkeznek családostul, kisgyermekkel a Rockmaraton fesztiválra, aminek az egyik nyomós oka, hogy tiszta környezetben tudnak szórakozni, köszönhetően a párját ritkító, példás takarításnak.

Balla Tibor

Ha az ember szórakozni érkezik, természetesnek veszi, elvárja, hogy az utakon ne botoljon lépten-nyomon szemétbe, a vizesblokkok tiszták legyenek, működjön a csap, legyen rend. Pedig messze nem magától értetődő, hogy egy öt-hatezer embert mozgató fesztivál esetében ezt az állapotot meg lehessen teremteni, de leginkább fenntartani. Sok – pontosabban hamarosan kiderül, hogy nem is olyan sok – ember áldozatos munkájának köszönhető ez a fesztiválviszonylatban példátlan tisztaság, amivel a Rockmaraton dicsekedhet.

Praktikus okokból két részre osztották a feladatokat.

A fesztiválok viszonylatában párját ritkítja a Rockmaraton tisztasága

A rendezvény kerítésén kívül a DVG Zrt. munkatársai feleltek a tisztaságért, a kordonon belül pedig a fesztivál szervezői. Ezúttal a belső állapotokat taglaljuk. Amióta a Szalki-szigetre költözött a metálparadicsom, azóta ugyanaz a társaság végzi ezeket a munkákat. Így a negyedik évre már jelentős rutinra tettek szert. Idén egy új elem is bekerült, egy cég szelektív hulladékgyűjtést is végzett a fesztivál ideje alatt. A belső tisztaságért felelős dolgozók 12 órás műszakokban dolgoztak, két ember folyamatosan helyezte ki a nagyobb forgalmú csomópontokban, illetve a vendéglátóegységek melletti asztalokhoz a szemeteszsákokat, illetve szükség esetén cserélte azokat. Mindemellett műszakonként öten összegyűjtötték, elszállították és a szelektív gyűjtőnél válogatták a felgyülemlett hulladékot.

Az első ember még el sem ért a pénztárig, már szedni kezdték az eldobált szemetet Fotók: HK / DH

Műszakonként öten feleltek a vizesblokkok tisztaságáért a kempingben, a szolgálati VIP-szállásoknál, a backstage-­ben. Ők értelemszerűen a nagyobb munkákat a fesztivál holtidejében, a hajnali órákban végezték, ekkor tudtak takarítani, fertőtleníteni, de természetesen a felvetődő akut problémákat azonnal megoldották. Ébredés után így tiszta vizesblokkok várták a fesztiválozókat, ugyanis a „tisztaság teremti a tisztaságot” elvet vallják a szervezők, és akik dolgoztak vele. Nem csoda hát, ha a Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat ellenőre csak dicsérni tudta a munkájukat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában