Sok mindennel gazdagodtunk

2018.07.16. 08:00

Ez történt a múlt héten Dunaújvárosban és környékén

Nagy rendezvények hete volt ez, sokáig emlékezetes marad!

Pekarek János

Hétfő

A meglehetősen borongós, szeles időjárás ellenére is sikeresen zajlott a baracs-kisapostagi családi repülőnap. Több ezer ember látogatott ki a reptérre szombaton, hogy megismerkedhessen a repüléssel és a hozzá kapcsolódó technikai eszközökkel. A repülőnaphoz tartozó esti, kisapostagi koncertek is nagy sikert arattak.

Kedd

Megnyitotta kapuit a Rockmaraton. A metálosok számára hétfőn délelőtt 10 órakor megnyílt a mennyország kapuja, Varga Zoltán főszervező kordont bontott, és elkezdhetett beáramlani a tömeg a 28. Rockmaraton Fesztivál területére, a Szalki-szigetre.

Fotó: Hankusz Kálmán / DH

Szerda

Szurkoljunk együtt a futball-világbajnokságon: a nagy sportesemények alkalmával már megszokott, hogy a városi önkormányzat támogatásával óriási kivetítőt állítanak fel a Városháza téren, hogy ne maradjunk ki a közös szurkolás élményéből. A nyolcaddöntőktől közvetítették itt a találkozókat.

Csütörtök

Új óvodát avattak Baracson. Egy település életében nagy jelentőségű az a pillanat, amikor valami olyat hoznak létre, ami több generáción át érezteti majd a hatását. A baracsi Négy Vándor óvoda 330 millió forintos új épülete szeptembertől száz gyereknek nyújt majd korszerű, minden tekintetben megfelelő férőhelyet.

Fotó: Horváth László / DH

Péntek

A pancsolásnál kevés jobb dolgot tud elképzelni egy gyerek nyáron. A közgyűlés pontosította a korábbi döntését, és a dunaújvárosi intézmények diákjainak ingyenes élményfürdő-használatáról külön megállapodást köt a fürdő üzemeltetőjével.

Szombat

Újabb szomorú hírrel volt tele a sajtó néhány napig: e szerint kiveszőfélben van hazánkban a málna az éghajlatváltozás miatt. A Venyim Gyümölcse erre rácáfol: csak új fajták kellenek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában