Álhumánus juttatások

2018.07.03. 09:00

Felügyelőbizottsági ülés a vasműben – Huszonöt éve írtuk

Vita az Idegenforgalmi Hivatal vezetői állásáról a közgyűlésben.

Pekarek János

Ne tárgyalja a közgyűlés az Idegenforgalmi Hivatal vezetői állása betöltésének ügyét – javasolta Antal Lajos a keddi közgyűlés kezdetén, arra hivatkozva, hogy a kulturális bizottság még nem tárgyalt az ügyről, s egyik pályázó sem felelt meg a feltételeknek – írta huszonöt évvel ezelőtt a közgyűlésről tudósító címoldali cikkében elődünk, A Hírlap. – A javaslat nem kapott támogatást, a testület az ülés végén, a nyilvánosság kizárásával meghozta döntését: Oláh Lászlót nevezte ki a hivatal vezetőjének.

A Dunaferr Rt. tevékenységét felügyelő bizottság legutóbbi, június 24-én megtartott ülésén a szervezeti és működési szabályzat áttekintésén kívül a vállalat humánpolitikájával foglalkoztak a résztvevők.

Ez utóbbival kapcsolatban fontosnak tartották, hogy a jövőben a teljesítmény- és minőség-orientált foglalkoztatás kerüljön előtérbe a szociálpolitikai megfontolásokkal, álhumánus szociális juttatásokkal szemben. A bizottság tagjai azt ajánlották a részvénytársaság ügyvezetőinek, hogy vizsgálják felül a szociális juttatások körét.

A malátagyár felépítéséhez szükséges 10 hektárnyi földterület tartós bérbe adásáról döntött a város gazdasági bizottsága. A képviselők 1600 forintos négyzetméterenkénti árat tartanának elfogadhatónak, úgy, hogy az infrastruktúra kiépítése ne az önkormányzatot, hanem a vállalkozót terhelje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában