nyolcszáz-kilencszáz résztvevő

2018.07.03. 07:00

Remek szervezés, festői környezet a dunaföldvári horgászjuniálison

Harmadik alkalommal rendezett horgászjuniálist az immár hetvenkét éve működő, s 2011 óta fiatal, agilis vezetőséggel megújult Dunaföldvári Sporthorgászok Egyesülete.

L. Mészáros Irma

Munkában a zsűri, a remek halászléket tálaltak, nagyon nehéz döntés hárult rájuk Fotók: LMI / DH

A festői Kis-Duna partján lévő horgásztanyájuknál tartott rendezvényen nemcsak a Kiss Lajos Csaba által vezetett egyesület tagjai, hanem Dunaföldvár civil szervezeteinek jó része is részt vett. Volt halászléfőző-, sörivó- és kötélhúzóverseny, gyermekprogramok, kocsikázás, palacsintasütés, koncertek. Szólt a nóta, sláger, de a rockzene is. Közösségek, családok, baráti társaságok töltötték együtt kellemesen a napot, sokan kitartottak csaknem éjfélig.

Munkában a zsűri, a remek halászléket tálaltak, nagyon nehéz döntés hárult rájuk Fotók: LMI / DH

Arányok, alapanyagok

A meghirdetett délelőtti halászlé-főzőversenyre 37 csapat nevezett. Az öttagú zsűri – Bokor Károly, a Magyar Országos Horgász Szövetség alelnöke, Horváth Zsolt polgármester, Dávid István vendéglátó-vállalkozó, Járfás József Jafi mesterszakács és Kiss Lajos nyugdíjas halkereskedő – az elkészült ételmintákat szakszerűen íz, szín, állag és harmónia szempontjából minősítette. A legjobbnak Úr Tibor főztjét ítélték, második lett Pogány Gábor, harmadik helyen holtversenyben Reiner Károly és Farkas (Koma) László végzett. Bokor Károly szerint a titok a helyes arányokban és a minőségi alapanyagokban van: különböző konyhai trükkök nélkül jó hal, szép házi paprika, víz és egészséges hagyma felhasználásával lobogó, szabad tűzön lehet a legfinomabb halászlét készíteni. Járfás József szerint az itt elkészült halászlé nyolcvan százaléka jó minőségű volt. A zsűri tagjai egyetértettek a minősítéskor, de a legnagyobb elismerés, hogy a bográcsok mindenütt kiürültek.

A lovat simogatni is élvezet!

A kötélhúzó versenyben négy felnőtt- és két gyermekcsapat indult, a legerősebbnek a Földvári Bikák csapata bizonyult. A háromfordulós gyorsasági sörivóversenyben Deák Zsolt megvédte tavalyi címét. Délután Szávolovics Gabriella, kétszeres aranykoszorús énekes nótákkal, örökzöld slágerekkel szórakoztatta a jelenlévőket, este pedig két rockzenekaré volt a színpad. A solti Royal zenekarnak horgászegyesületi tagja is volt, a dobnál ugyanis Sulteisz Géza ült. Az idősebb zenészek után a bölcskei fiatalok, a The Subrune zenekar csapott a húrok közé. Végül a talpalávalót a Szamaras együttes húzta. Nem csoda, hogy táncoltak a színpad előtt, de még a vízparton is.

Habparti

A Magyar Vöröskereszt dunaföldvári önkéntesei játszóházat biztosítottak a kicsiknek, Görög Ferenc lovas kocsijára egész idő alatt versengtek az utasok, de még a lovak simogatása is élmény volt a gyerekeknek, akik nagyon várták a dunaföldvári önkéntes tűzoltók által szervezett habpartit. S bár a hőmérséklet kicsit hűvös volt, a szülők, nagyszülők aggódását legyőzve, a kicsik sikongatva élvezték az illatos óriáshabot. Úr-Hosszú Edina csillámtetoválást készített. S meglepetésként a desszert sem maradt el: Horváth Irén, Kuti Valéria és Rivnyák Erika felajánlotta, hogy egész délután süti, tölti a kedvelt finomságot, a palacsintát. A Vallum Íjász Egyesület tagjainak segítségével az ősi íjászatot is kipróbálhatta fiatal és idősebb egyaránt.

Remek szervezés, nyolcszáz-kilencszáz ember, festői környezet – így foglalhatnánk össze a horgászjuniálist

Ez a rendezvény is jól mutatja, amit az Országos Horgász Szövetség alelnöke, Bokor Károly mondott: „A dunaföldvári horgászegyesületben méltó utódok léptek a nagy elődök nyomába. Nemcsak élvezik az ország egyik legszebb dunai szakaszát, hanem közösségi értéket is teremtenek. Remek, szorgos csapat ez, igényesek, aktívak, példaadóak. A MOHOSZ elnöksége is elismeri ezt. Jó érzés ide eljönni. Kívánom, hogy minél többen megtapasztalják: a természet elvarázsolja az embert.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában