Doktorhiányra hivatkozva mondták fel

2018.07.01. 07:00

Elsején megszűnik a dunaföldvári hétvégi orvosi ügyelet

Az a tájékoztatás jelent meg a város honlapján, hogy július 1-től nem lesz hétvégi orvosi ügyelet Dunaföldváron.

L. Mészáros Irma

Az egészségházban július elsejétől hétvégenként nincs orvos

Fotó: L. Mészáros Irma / Dunaújvárosi Hírlap

Horváth Zsolt polgármester megerősítette az információt. A városlakókat súlyosan érintő intézkedésnek az az oka, mondta, hogy az orvosi ügyeletet működtető vállalkozó, az Emergency Service Kft. orvoshiányra hivatkozva felmondta a dunaföldvári önkormányzattal korábban kötött szerződést. Eddig Dunaföldváron szombatonként és vasárnaponként 8-tól 12-ig állt a betegek rendelkezésére ügyeletes orvos. Hétköznapokon a rendelési időn kívül a Paksi Többcélú Társulás tagtelepüléseinek lakói, köztük a földváriak számára Pakson volt ügyelet.

Ezentúl a hétvégén is csak a központi orvosi ügyelet vehető igénybe Pakson (Tolnai u. 2.), az egykori konzervgyár területén. A telefonszám: 75/410-222. Sürgős esetben a mentők a 104-es számon hívhatók. A földvári orvosok is csak Pakson ügyelhetnek. Így az a furcsa helyzet állhat elő, hogy – húsz kilométert autózva – a paksi ügyeletre érkező földvári lakos földvári orvossal találkozik. Kicsit komplikált a helyzet, hiszen szakrendelés és kórházi ellátás szempontjából tavaly óta Dunaújvároshoz tartozik Dunaföldvár, ügyeleti szempontból pedig Pakshoz.

Az egészségházban július elsejétől hétvégenként nincs orvos
Fotó: L. Mészáros Irma / Dunaújvárosi Hírlap

A dunaföldvári egészségügyi helyzetet bonyolítja, hogy hamarosan nyugdíjba megy dr. Jancsó Erzsébet gyermekorvos. Amíg azonban új gyermekorvos nem érkezik, körzetét dr. Oláh Szilvia és helyettesítők látják el. A praxisjog 2019. március 1-jén szállhat át az önkormányzatra. Dunaföldvárt eddig nem érintette az orvoshiány. Mostantól igen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában