Dunaújvárosért

2018.07.27. 11:00

A választókerület képviselete

A választókerületet érintő kérdésekről, a képviseletről tartott tájékoztatást Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere tegnap.

duol.hu

– Megközelítően száz napja úgy döntöttek a választópolgárok, hogy bizalmat szavaznak Pintér Tamásnak mint országgyűlési képviselőnek. Megközelítően száz napja várom, hogy együttműködésével segítse előremozdítani a városi fejlesztéseket, de sajnos csak populista lózungokat hallok. Módosító javaslatokat nyújtott be a 2019. évi költségvetéshez, ugyanakkor nem támogatja azt. Ezzel pedig nemet mond körzetének minden fejlesztését érintő kormánytámogatásra.

Cserna Gábor „politikai celebshow”-nak nevezte Pintér Tamás tevékenységét, utalva arra, hogy egy ország­gyűlési képviselőnek nem a városi közgyűléseken való demonstratív részvétel lenne a feladata.

A polgármester ezzel szembeállította, hogy dr. Galambos Dénes nagyjából harminc napja Dunaújváros és térsége ipari és területfejlesztési miniszterelnöki biztosa, és továbbviszi a megkezdett fejlesztéseket, folyamatosan lobbizik a városért és a körzetért, rendszeresen tájékoztatja a polgármestert a fejleményekről, és közös tárgyalásokon vesznek részt. A Modern városok program elindult projektjeinek háromnegyede tervezési, illetve kivitelezési szakaszban van, és jövőre indulhat a legkisebb települések népességmegtartó képességét fejlesztő Modern falvak program is.

– Számítok dr. Galambos Dénes további támogatására, hogy a megkezdett fejlesztések zökkenőmentesen megvalósulhassanak, és tovább fejlődjön Dunaújváros.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában