Laurencz László, mint szaktanácsadó

2018.07.31. 14:21

A kapitány vallomása, huszonöt évvel ezelőttről

Huszonöt éve is volt egy nagy (sőt, talán több is…) húzása a helyi sportéletnek, konkrétabban a Dunaferr SE kézilabda szakosztályának, amely Laurencz Lászlót hívta szaktanácsadónak.

Tóth Alexandra

Agárdy kolléga régi írásai régen is mindig konkrétak voltak, az akkor még ifjú sporttudósító már nyitókérdésben is felvette, miért is került épp Dunaújvárosba, amikor szövetségi kapitányként is működött. A már akkor legendás mester így felelt: – Kapitányként csak kampányszerű munkát végzem. Huszonkilenc éves edzői múlttal nehezen viselem az ilyesfajta munkanélküliséget… – adott választ újvárosi munkavállalására a kiváló tréner, akit sajátosnak mondható nyilatkozatairól is faggatott a szakíró.

– A lányok ismernek engem, ezért néha csak nevetnek rajtam. A hölgyek sokkal kiszámíthatatlanabbak, kezelhetetlenebbek, de másrészt könnyebben is kezelhetőek, mint a férfiak. Eddig, elég jól kijöttem velük. De tény, nagyon nehéz bánni velük. A legjobb játékosnak is elég egy rosszabb beszólás a lelátóról, és szétesik, de ugyanez igaz visszafordítva is. Fontos, hogy az edzéseken és a meccseken is megtaláljuk a közös hangot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában