újabb benzinkút a városnál

2018.07.20. 08:30

A Junior veszteséges volt huszonöt éve

Újabb kísérletet tesz a túlélésre a cipőgyár.

Pekarek János

A dolgozók vették át az uralmat: új cipőben a Junior – írta huszonöt évvel ezelőtt, 1993. július 20-án címlapján elődünk, A Hírlap. – A csődbe ment és felszámolás előtt álló Junior Cipőgyár vállalati tanácsa a következőképpen határozott múlt szerdán: azonnal felmondanak minden dolgozónak, mert a Junior a mostani felállásban, még a bérmunkák ellenére is veszteséges.

 

Ezt hallva az érdekképviseletek vezetői elkezdték törni a fejüket, hiszen valamilyen megoldásnak lennie kell. Másnapra meg is találták: kisebb szervezetté, kft.-vé válva kell folytatni a munkát. Csütörtökön munkásgyűlésen tudták meg az emberek a jó hírt, miszerint némi ráfordítással a jövőben is megtarthatják munkahelyüket. Az egyeztetés után ugyanis úgy tűnt, megvalósítható az ötlet, összejön az egymillió forintos alaptőke: ötszázezret ad a Junior, száz-százezret a három érdekvédelmi szervezet, a maradék kétszázezret kell a dolgozóknak a végkielégítésükből összedobniuk.

Szalagátvágással adta át Dunaújváros és környéke hetedik benzinkútját Újgalamboson Schrick István, Rácalmás polgármestere, mivel a 62-es út melletti töltőállomást Rácalmás közigazgatási területén építette fel közös beruházásként a veszprémi székhelyű Építésszervező Mérnöki Kft. és a karcagi székhelyű Vakond Mély- és Közműépítő Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában