Hatvanhét évvel ezelőtt adták át

2018.06.14. 08:00

Megújult a Vasvári, a legrégebbi általános iskola

Elkészült a Vasvári Pál Általános Iskola felújítása: szerdán ünnepélyesen átadták a munkát.

Pekarek János

Az avatószalagot Kovács Erzsébet igazgató és Cserna Gábor polgármester vágta át a Vasvári iskola bejáratánál Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ünnepélyesen befejezték a Vasvári Pál Általános Iskola felújítását: nem írhatjuk, hogy újra átadták az épületet, hiszen a munkálatok ideje alatt is folyamatos volt a tanítás az intézményben.

Az avatószalagot Kovács Erzsébet igazgató és Cserna Gábor polgármester
vágta át a Vasvári iskola bejáratánál
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere ünnepi beszédében ezt is kiemelte: megköszönte az iskola tantestületének, diákjainak, a szülőknek és a kivitelezést végző Renalpin Kft.-nek az együttműködést a felújítás ideje alatt.

Hozzátette: a korszerűsítés során az iskola főépülete és az udvaron álló politechnikai épület is megújult. Elvégezték az állagmegóvási munkákat, a teljes hőszigetelést, homlokzatfelújítást, kicserélték az összes nyílászárót, napelemeket telepítettek, és a 21. századnak megfelelően az akadálymentesítést is. Ráadásul mindezt úgy, hogy az épület, Dunaújváros legrégebbi iskolája műemléki védelem alatt áll, és ezt is figyelembe kellett vennie a kivitelezőnek. Cserna Gábor ezért külön köszönetet mondott a kivitelező cég vezetőjének, Dráviczki Mártonnak.

 

A polgármester hangsúlyozta: az iskolafelújítások folytatódnak, hamarosan be­fejeződik a Petőfi iskola modernizálása, és nyáron elkezdődik a Dózsa iskola korszerűsítése is.

A szalagátvágás és az iskolások műsora után mondott beszédében dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke, Dunaújváros díszpolgára (aki a Vasváriban végzett) is azt hangsúlyozta: az elmúlt nyolc évben nagyon sok minden megújult Dunaújvárosban, és a munka tovább folytatódik!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában