kíméletes mozgás

2018.06.19. 17:00

Szenior Örömtáncot szerveztek a Dunaújvárosi Egyetemen

2018. június 16-án, szombaton közös táncolásra jöttek össze a szenior örömtáncosok Pécsről, Székesfehérvárról, Paksról, Szekszárdról, Várdombról, Rácalmásról, Kulcsról, Mezőfalváról és természetesen Dunaújvárosból.

uniduna.hu

A Dunaújvárosi Egyetem tornatermében 100-an táncoltak együtt felszabadultan és nagyon vidám hangulatban.

A rendezvényt Gyöngyössy Katalin, a dunaújvárosi Szenior Örömtánc csoport vezetője szervezte azzal a céllal, hogy a Magyarországon és elsősorban vidéken maximum 1 éve működő szenior tánccsoportokat összehozza egy nagy, közös, táncház jellegű találkozóra.

Fotó: uniduna.hu

A szenior örömtánc az idősödő korosztály számára kidolgozott kíméletes mozgásforma, hirtelen mozdulatoktól mentes, 3 szóval jellemezhető a legjobban „mozgás, öröm, agytorna”. Nagy előnye, hogy nem kell hozzá sem partner, sem előzetes tánctudás.

A szombati rendezvény nagy sikerrel zárult, melyet a jövőben rendszeresen szeretnének megrendezni más helyszíneken is, hiszen a visszajelzések alapján erre nagy igény mutatkozik.

Dunaújvárosban július 16-ig és a nyári szünet után szeptember 3-tól ismét hétfőnként 16:30-ra várják a táncolni és vidám társaságra vágyó szenior korúakat az MMK-ban 50 év felett.

Ezek is érdekelhetik