köszönet a példamutatásért

2018.06.05. 10:00

Soós Istvánné emlékére

A közelmúltban elhunyt Soós Istvánné Erzsébet, aki nagyon sok dunaújvárosi embert tanított meg arra: pontosan mit is jelent az önkéntesség.

Szabó Szabolcs

Soós Istvánné Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

E sorok vésője egy csoportos közösségi hálós üzenetben értesült arról, hogy elhunyt Erzsike, aki mindig… és írnánk is a további közhelyeket, hogy ő volt az, aki… Több mint 5 éve működik városunkban, főként Erzsike névadásának is köszönhetően, a város jobb anyagi sorban lévő polgárai által finanszírozott Boldog Délután névre hallgató akció, amelyről lapunk is rendre számot ad. Tényleg, remek emberek vezetik, szervezik és bonyolítják, de remélhetően soha nem fogják átélni azt a nincstelenséget, hogy nincs falat a nap végén.

Soós Istvánné Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Soós Istvánné hajléktalanként egyszer azzal kereste fel szerkesztőségünket, hogy ő csak arról szeretne beszámolni, hogy a nálánál is nehezebben élőknek szervezett ételosztásba beszáll 100 ezer forinttal (!). Készült vele riport, kint jártunk nála a Papírgyári úti szállón… Négy hónapja mondta el nekünk, hogy itt matat benne a rák, de még szervez jótékonysági akciót egy beteg kislánynak. „Szabikám, én legyőzöm ezt is, hozzászoktam már” – mondta nekem egy Vasmű úti rapid radin. Komolyan vettem. Nem kellett volna! Köszönet a példaadásért és a mindenkori őszinteségéért, Erzsike!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában