Fél évszázad múltán találkoztak

2018.06.04. 07:30

Összegyűltek a Vasvári iskola ötven évvel ezelőtt végzett diákjai

Egy egész évfolyam, nyolc osztálynyi vasváris gyűlt össze szombaton délután az iskola tornatermében. No, nem valami sporteseményre érkeztek, ők bizony már 50 esztendeje ballagtak el az iskolából.

Balla Tibor

Hetvennégy képből állították össze a múltidéző vetítést, ami nagyon tetszett mindenkinek. Iskolatörténeti ismertető is dukált a fotók mellé

Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

A találkozó két szervezője, Fülekiné Gracza Csilla és Pók Ferenc mindenre gondoltak, az egykor 252 nebulót összefogó évfolyam találkájára érkezők kitűzőt kaptak nevükkel és osztályuk megjelölésével, így nem volt annyira nehéz az ötven esztendeje látott arcok azonosítása, hisz – ahogyan a szervezők mondták – mind a hajszínek, mind a méretek megváltozhattak azóta. Egykori tanárukkal, Krasznai Endrével ma is tartják a kapcsolatot. Ő adta az ötletet, mi lenne, ha az egész ötven évvel ezelőtti évfolyamot összehoznák egy időben, egy helyen.

Hetvennégy képből állították össze a múltidéző vetítést, ami nagyon tetszett mindenkinek. Iskolatörténeti ismertető is dukált a fotók mellé
Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Tavaly decemberben kezdték a szervezőmunkát, hogy aztán végül 130 visszaigazolással futhassanak neki a szombati napnak, amelyre tíz tanár is elfogadta a meghívást. A köszöntők után megemlékeztek azokról, akik már nem lehetnek köztük. 74 képből állították össze a múltidéző vetítést, amelyhez iskolatörténeti ismertető is dukált. Megnézték az egykori tablóképeiket, névsorolvasást tartottak, végül a Béke étteremben zárult a találkozó egy nosztalgikus vacsorával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában