munkája elismeréseként

2018.06.21. 08:00

A perkátai Kovács Krisztián lett az Év Polgárőre Fejér megyében

A Fejér megyei polgárőrök ünnepségén tüntették ki a Perkátai Polgárőrség tagját. Aktív, lelkiismeretes tevékenységéért kapta a díjat.

Horváth Dóra

A közelmúltban tartotta a Fe­jér Megyei Polgárőr Szövetség a megyei napját Velencén, ahol számos kitüntetést és elismerést adtak át.

Ezen az eseményen nagy megtiszteltetés érte a Perkátai Polgárőrség egyik tagját, Kovács Krisztiánt, akit Fejér megyében az Év Polgárőre címmel tüntettek ki. A díjat dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, Cseh István, a Fejér Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, valamint dr. Varga Péter dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője adta át a rendezvényen.

A Perkátai Polgárőrség tagját, Kovács Krisztiánt az Év Polgárőre címmel tüntették ki Fejér megyében Fotó: Horváth Dóra

A perkátai fiatalember 2013 óta tagja a perkátai egyesületnek, saját elmondása alapján fontolgatta már egy ideje, hogy majd egy nap kérelmezi a felvételét a polgárőrségbe, de végül hirtelen elhatározással lépett a tettek mezejére. A legnagyobb motivációt a belépésre a próba ideje alatt kapta meg (minden polgárőrjelölt fél évig próbaidőn van az egyesületnél, csak ha itt megfelelt, lehet teljes jogú tag), ott jött rá igazán, hogy szívesen lenne a csapat tagja. Azóta is aktívan tevékenykedik az egyesületben, immár felügyelőbizottsági tagként.

– Nagyon örülök, hogy engem jelöltek, hiszen sokan megérdemelnék az egyesületen belül is, a megyében pedig főleg ezt a címet – nyilatkozott a kitüntetéssel kapcsolatban. Krisztián fiatal kora ellenére nagyon lelkiismeretesen látja el feladatait, épp ezért döntött úgy a Perkátai Polgárőrség vezetősége, hogy felterjesztik őt a megyei címre.

Krisztián a kortársainak is javasolja a polgárőrséghez való csatlakozást, amelyről határozottan pozitív véleményt alkot.

– Országosan elismert szervezet, ahol megyei szinten kiemelkedően teljesítünk. Perkátán jól összeszokott csapat működik, közvetetten és közvetlenül is hozzájárulunk a közbiztonság növeléséhez. Az egyik leghasznosabb közösségi tevékenység véleményem szerint – összegezte gondolatait a polgárőrség kapcsán, amelynek munkájában az elkövetkezendő időkben is hasonló aktivitással kíván részt venni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában