Egyetlen éjszakát sem értek meg

2018.06.14. 12:00

Ledöntötték a rendőrt, de újra felállítják

A hónap elején egy pénteki napon két, polietilén rendőri alakot helyeztek ki a Pannon Oktatási Központ elé azzal a céllal, hogy felhívják az autósok figyelmét az iskola előtti gyalogosforgalomra. Már a reggelt sem érték meg épségben.

Balla Tibor

Borgulya Zoltán, a Pannon Oktatási Központ igazgatója elmondta, a két, embermagasságú, amerikai stílusú rendőrfigurát azért helyezték ki, mert nappali rendszerben is közel 300 diák fordul meg az iskolában, a viszonylag forgalmas úton nagyon sok gépkocsi halad el, és szeretnék a diákjaikat megvédeni az esetleges balesetektől. A két szoborfigura nemcsak látványelemként szolgált volna, hanem egy táblát szerettek volna kihelyezni melléjük, „Vigyázat, lassíts, gyalogosforgalom!” felirattal. Mivel az intézményben szombatonként is van oktatás, a reggel érkező első dolgozó azzal a látvánnyal szembesült, hogy a két figurát valaki éjszaka barbár módon talapzatig lerombolta. Az igazgató elmondta, szeretnének a gyalogosforgalom segítésére egy zebrát az iskola elé, az ehhez szükséges hivatalos kéréseket már megtették. Amíg ez nem valósul meg, a két rendőrfigurával szerették volna az autósok figyelmét felhívni, a forgalmat egy kicsit lassítani.

Ennyi maradt a vandálok után a rendőrfigurából

A vandál tett nem vette el a kedvüket, a közeljövőben ismét felállítják a két, emberméretű rendőrfigurát az iskola előtt, bízva abban, hogy az eset nem ismétlődik meg. Mindenesetre a rendőrségen a feljelentést megtették, a biztonsági kamera felvételeit átadták számukra, amelyen a három elkövető látható. A rendőrség vélhetően kiemelt ügyként kezeli, hiszen az atrocitás ha átvitt értelemben is, de a rendőri szervezetet érte. Az iskola az ügy kapcsán megerősíti az épület és környékének figyelését, még több, és pontosabban látó kamerát szerelnek fel, ami az épület előtti parkolókat is figyeli.

Sztankovics László képviselő és Borgulya Zoltán igazgató az üres talapzat előtt Fotók: ZsE/Dunaújvárosi Hírlap

Sztankovics László, a városrész önkormányzati képviselője nagyon sajnálatosnak tartja, hogy ebben a városrészben is elkezdődött a vandalizmus, és nem szeretné, ha ennek jövője lenne. Bízik benne, hogy az újból felállított szobrok már sokáig megmaradnak.

Annak érdekében, hogy ez így legyen, az ő kérésére tervbe vették, hogy az Erdősor és a Diófa utca sarkára egy térfigyelő kamerát telepítenek, amelyet a rendőrség fog figyelni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában