Visszatekintés és díjátadás

2018.06.16. 15:30

Évadzáró ünnepséget tartottak pénteken délután a Bartókban

Ünnepélyes keretek között hivatalosan is bezárta Őze Áron igazgató a Szolgálat évadát a Bartók Kamaraszínház és Művészetek Házában. Ünnepelni is volt mit.

Balla Tibor

Csadi Zoltán igazgatóhelyettes, Dubai Péter, Feke Judit, Jegercsik Csaba, Őze Áron, Őze Nimród és Sipos Imre művészeti igazgató Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Ezt az évadot megszolgáltuk. Azt hiszem, hogy heroikus évad után vagyunk, ami sok tapasztalással járt, de sikeres volt – kezdte beszédét Őze Áron igazgató. Ezért a munkáért köszönetet mondott minden dolgozónak a takarítónőtől a művészeti dolgozókig. És nem csak szavakban érezhetik a vezetés háláját a Bartók dolgozói, a hónap végéig minőségi bérpótlék érkezik a számlájukra. Az igazgató kiemelt köszönetet mondott a színház gazdasági dolgozóinak segítő hozzáállásukért, aminek köszönhetően rendkívül nagy biztonságban működhetett a színház.

Véget ért a Szolgálat évada, ünnepeltek a Bartókban

Négy díjat is átadtak az évadzárón, a Teátrista-, a Társulati-, a Kulissza- és a Bartók-díjakat.

A színházi évad végén, a Bartók Kamaraszínház ajánlásával, a Zsöllye-tulajdonosok döntenek a Teátrista-díj odaítéléséről. A díjat az egész évadban nyújtott magas művészi teljesítményért a színház társulati tagjai, vagy vendégművészei kaphatják. Idén Aux Évának ítélték oda, aki helyett fia, Őze Nimród vette át.

Csadi Zoltán igazgatóhelyettes, Dubai Péter, Feke Judit, Jegercsik Csaba, Őze Áron, Őze Nimród és Sipos Imre művészeti igazgató Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A díjat a társulat két tagozatának tagjai titkos szavazással döntik el. Páros évben a prózai tagozat tagjai döntenek egy, az évadban magas művészi teljesítményt nyújtó színművészt díjazva. Páratlan évben a Bartók Táncszínház táncművészei szintén titkos szavazással döntenek egy táncművész díjazásáról. Most a prózai tagozat volt soron, így a szavazás alapján Jegercsik Csaba vehette át a díjat.

Minden évben a színház összes dolgozója, az egész társulat titkos szavazata alapján egy, nem művész munkakörben dolgozó háttérszakembert díjaz. A Kulissza-díjat az a kiemelkedő munkát végző kolléga kaphatja meg, aki kreativitásával, színházszeretetével, jó kommunikációs készségével, magas színvonalon képes a munkavégzésre. Ebben az esztendőben Dubai Péter bizonyult a legjobbnak, aki stílusosan egy Theatre is Life feliratú pólóban vette át a díjat.

 

Minden évben a színház vezetése szavazza meg, hogy mely, nem művészeti munkakörben dolgozó háttérszakember kapja meg a díjat. Az a dolgozó kaphatja meg, aki kreativitásával, színházszeretetével, jó kommunikációs készségével magas színvonalon képes a munkavégzésre. Ebben az esztendőben egyfajta életműdíjként adták át Feke Judit Magyar Teátrum díjas jelmeztárvezetőnek.

Friedrich Ferenc Munkácsy-díjas szobrász és éremművészt kérték fel, hogy készítse el a színház plakettjét. Innentől minden díjazott bartókos ezt a plakettet kapja majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában