Helikopterek, sugárhajtású Delfin és még sokan mások

2018.06.11. 07:00

Rendkívül látványos programmal várnak a sportrepülőtéren

Hatodszor rendezik meg a családi repülőnapot a sportrepülőtéren július 7-én, amelynek elkészült a nagyon gazdag és látványos programkínálata.

Pekarek János

Különleges légi bemutatók sora várja a többezres közönséget idén is Fotó: archív

A baracs-kisapostagi légi bázison rendezik meg a hetedik hónap hetedik napján a hagyományos családi repülőnapot. A műsorfolyam délelőtt tíz órakor kezdődik a földön – és a levegőben – a megnyitóbeszédekkel a hangárok előtt felállított színpadon, ahol ezután a Mayway Dance Club adja elő műsorát. 10 óra negyven percre tervezik a fegyveres katonai alaki bemutatót. Tizenegy órakor jelentkezik a levegőben az első szenzáció: MI–2-es helikopterével (a „repülő csirkecombbal”) Imreh Lujó kápráztatja el a közönséget.

Különleges légi bemutatók sora várja a többezres közönséget idén is
Fotó: archív

Tizenegy óra húsztól a Baracs néptáncegyüttes műsorát láthatja a közönség a színpadon. 11 óra 40-től drónbemutató következik. Délben újabb szenzáció: a Magyar Honvédség volt vadászpilótája, Vári Gyula ezúttal egy JAK–52-ben műrepül. Dél után húsz perccel motorosok földi bemutatója következik. A tervek szerint közvetlenül ezután, 13 órakor érkezik meg a repülőnap mindig nagyon várt gépe, a sugárhajtású L–29 Delfin, amely leszállás előtt még egy külön programot repül a nézők kedvéért a reptér fölött. 13 óra 40-től a helyi repülőklub vitorlázó-szakosztálya lesz a légtérben.

Délután kettőtől újabb szenzáció: Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnok tartja meg húszperces bemutatóját! 14 óra 40-tól PO–2 típusú, kétfedelű kisgépek repülése következik, háromtól habparti, 15 óra 20-tól autogiró bemutató, majd az ultrakönnyű szakosztály gépeinek repülése. 16 óra 20-kor búcsúzik el a Delfin.

A volt vadászpilóta ezúttal egy JAK– 52-ben műrepül az eseményen

Este újabb szenzáció lesz, de már nem a repülőtéren, hanem a 6-os főút másik oldalán: a kisapostagi focipályán koncertet ad a Quimby együttes! Előzenekar: Rock Box, Karolina Road. A parkolójegy egy fő koncertbelépőjét is tartalmazza!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában