újraválasztották a DUE első emberét

2018.06.29. 09:28

András István továbbra is elnöki tisztséget tölt be a Magyar Rektori Konferenciában

A Magyar Rektori Konferencia 2018. június 26-án megtartott tisztújító plenáris ülésén Józsa Jánost, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektorát választotta elnökéül.

MTI

Dr. habil András István Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A tisztújító plenáris ülés keretében Borhy Lászlót, az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektorát társelnöki tisztségre, Liptai Kálmánt, az Eszterházy Károly Egyetem rektorát és Gelencsér Andrást, a Pannon Egyetem rektorát pedig az alelnöki tisztségre választotta meg a plénum. – írja az MTI.

A tisztújítás során megtartott választás eredményeként, az MRK Állami Tagozatának elnöki tisztségét továbbra is András István, a Dunaújvárosi Egyetem rektora látja el, az Állami Tagozat által delegált további két elnökségi tagnak Heidrich Balázs, a Budapesti Gazdasági Egyetem rektora és Szávai Ferenc, a Kaposvári Egyetem rektora került megválasztásra.

Az MRK Magánintézményi Tagozata Dietmar Meyert, az Andrássy Gyula Budapesti Német Nyelvű Egyetem rektorát választotta meg elnöknek.

 

Dr. habil András István
Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az MRK Egyházi Tagozatának elnöki posztját választás útján Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora nyerte el. Az Egyházi Tagozat Füsti-Molnár Szilvesztert, a Sárospataki Református Teológiai Akadémia rektorát delegálta az elnökségbe.

A megválasztott tisztségviselők – akik az MRK elnökségét alkotják – mandátuma 2018. július 1-től kezdődően kettő évre szól.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában