Pénzügyekről élesben

2018.05.29. 15:00

Pénziránytű a Rudas középiskolában – tartozik, követel

Egy országos programsorozat részeként Pénzre váltható tudás címmel egy különleges projektnap várta tegnap a Rudas középiskola diákjait. Pénzügyekről őszintén.

Szabó Szabolcs

A 2017-es programsorozat sikerére tekintettel ismét megszervezte a Pénzügyi projektnapok című rendezvénysorozatát a Pénziránytű Alapítvány és a Diákhitel Központ Zrt. Az országos kitekintésű sorozat egyik állomására sikerrel pályázott a helyi Rudas középiskola, így hétfőn a pénzügyi tervezés világával ismerkedhettek meg az intézmény 10 és 11. évfolyamos diákjai.

A program első felében ­interaktív tanórák várták a fiatalokat. Ezeken a foglalkozásokon a diákok szembesülhettek azzal, hogy mennyibe kerül például egy-egy nyári fesztivál vagy külföldi nyelvtanulás, a jogosítvány megszerzése vagy egy félév a felsőoktatásban. Ehhez kapcsolódóan végiggondolhatták, mikor és milyen bevételi forrásokkal kell rendelkezniük, hogy ezen céljaikat, vágyaikat megvalósíthassák.

Tervről tervre: a projektnapon plakátokat is készítettek a diákok Fotó: MTI

A projektnap második szakaszában már egy kötetlen fórum várta a diákságot. Itt a neves rádiós, a dunaújvárosi kötődéssel rendelkező Garami Gábor faggatta a Blahalouisiana zenekar tagjait, Balogh Mátét, az intézmény tanulóját, valamint a LEN Kupa-győztes dunaújvárosi női pólócsapat trénerét, Mihók Attilát pénzügyi szokásaikról. A élvezetes, számos gyakorlati példát is felvonultató fórum és közönségszavazás után jöhetett a online pénzügyi kvízshow, amelynek keretében a résztvevők számot adhattak pénzügyi tudásukról is.A remek hangulatú projekt­napon közel száz diák vett részt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában