Sikeres pályázat

2018.05.10. 15:30

Másfél millió forintot nyert a Dózsa iskola, a tehetségek fejlesztéssére

Az intézmény minden évben sikeresen pályázik a Nemzeti Tehetségprogram által kiírt támogatások elnyeréséért. Az idei tanévre 1.400.000 Ft-ot nyert el a tehetségsegítés feltételrendszerének javítását célzó hazai programok támogatására megjelent pályázaton.

dozsa-duj.hu

A Dózsa iskola sikeresen akkreditált kiváló tehetségpontként, és kiemelt feladatának tartja a tehetséges gyermekek felfedezését és fejlesztését, ezért több éve működik már náluk alsó- és felsőtagozaton is tehetséggondozó szakkör. A pályázatból vásárolt eszközök egy részét fogjuk a szakkörökön felhasználni, ám nagyobb része az iskola összes tanulójának örömöt szerez.

Táblajátékokat, kártyajátékokat, fejlesztő eszközöket vásároltak az osztálytermekbe alsó- és felsőtagozaton is, melyek széles spektrumon fejlesztik a gyermekek számos kompetenciát. Ezen pályázati forrásból sikerült az iskola udvarait is izgalmasabbá tenni, kültéri sakkasztalokkal, sporteszközökkel, udvari játékokkal.

A Babilon játék fotó:dozsa-duj.hu

A tanítók találékonyságát bizonyítja, hogy az iskola alapítványával karöltve az udvarokra felfestik a tantermekbe vásárolt társasjátékok pályáját, így azok már több helyen is játszhatók akár életnagyságban is. Ezekre a felfestésekre az épület felújítása lesz lehetőség, ám addig is élvezik és használják a gyerekek a rengeteg új játékot.

Nagy kedvenc a Dobble fotó: dozsa-duj.hu

A pályázati program megvalósulását az alsó tagozaton működő tehetségprogram pedagógusainak köszönhető, Gajdó Krisztinának és Flick Szabinának.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában