A falunapon ünnepeltek

2018.05.02. 14:00

Az egészségház és a sportpálya Kulcs két új büszkesége

Duplán is volt okuk ünnepelni a település lakosainak a vasárnapi családi falunapon, hiszen a gazdag programsorozat felvezetéseként két fontos fejlesztés gyümölcsét adták át ünnepélyes keretek között. Elkészült az egészségház és a régi sporttelep közvetlen szomszédságában helyet kapó új univerzális kemény borítású műfüves sportpálya is.

Szabó Szabolcs

Szepessy László labdarúgóedző, L. Simon László országgyűlési képviselő, Jobb Gyula polgármester, Fejes Balázs alpolgármester, valamint a kivitelező cég képviselői az új kulcsi multifunkciós sportpálya avatási ünnepségén

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Hétfőn reggel kilenc órakor előbb a szinte már 100 százalékban elkészült új egészségház előtt várták rövid megnyitóünnepségre a kulcsi polgárokat. A szalagátvágás előtt Fejes Balázs, a település alpolgármestere foglalta össze, milyen fejlesztések is zajlottak, zajlanak jelenleg Kulcson. – 2018 a beruházások éve lesz Kulcson.

 

A vasárnap átadott egészségház és többfunkciós műfüves sportpálya mellett már elkezdődött a Kossuth Lajos utca teljes hosszát érintő járdafelújítás, hamarosan kezdődik a szenny­vízcsatorna-beruházás és előkészítés alatt van a szilárd biomassza fűtőmű építése is. Emellett még van egy, információink szerint pozitív elbírálást kapott I. világháborús emlékmű felállítását tartalmazó pályázatunk is.

Szepessy László labdarúgóedző, L. Simon László országgyűlési képviselő, Jobb Gyula polgármester, Fejes Balázs alpolgármester, valamint a kivitelező cég képviselői az új kulcsi multifunkciós sportpálya avatási ünnepségén
Fotós: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Szalagátvágást szalagátvágás követett

Az egészségházzal kapcsolatban elmondta, a korábban az Alba Takarékszövetkezet kirendeltségeként működő épületet a felszámolási eljárás harmadik körében, kedvező áron vásárolta meg a település. A beruházás összköltsége 50 millió forint volt, ebből 17,7 milliót kedvezményes hitelként a Fejér Megyei Önkormányzat biztosított. A tulajdonszerzés után egy minden igényt kielégítő, energiahatékony, akadálymentesített centrumot alakítottak ki, amelyben a háziorvos mellett helyet kap majd a fogászati rendelés és a gyermekorvosi rendelő is. Az így összevont, a polgárok számára könnyebben elérhető egészségügyi ellátás az önkormányzat számára jelentős megtakarítás is jelenet.

A családi napon számos erőpróba várta a vállalkozó kedvű fiatalokat
Fotós: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Az átadási ünnepségen részt vett L. Simon László ország­gyűlési képviselő, aki rövid köszöntőjében méltatta a beruházást és arról biztosította a település vezetőit, valamint a polgárokat, hogy a következő években is segíteni fogja a kulcsi fejlesztéseket, a kulcsiak törekvéseit.

Kulcs remek adottságokkal rendelkezik, éppen ezért is fontos, hogy a következő években eredményesen vegyen részt a pályázatokban a település, így is kihasználva a további fejlesztéseket kínáló lehetőségeket

– tette hozzá L. Simon László.

Hétfőn megnyílt a polgárok előtt az egészségház
Fotós: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Szalagátvágást szalagátvágás követett, ugyanis az egészségház után új, multifunkciós műfüves pályával is gazdagodott Kulcs. Az ünnepélyes átadás előtt Jobb Gyula polgármester elmondta, hosszú távú terveik vannak a sportteleppel. Ennek egyik állomása az új műfüves pálya, de tervezik, hogy átforgatják a nagy futballpályát, a jelenlegi területen pedig egy modern rendezvényhelyszínt alakítanak ki, a pálya pedig egy megfelelő borítású futókörrel is bővülne, és itt kapna helyet egy gördeszka- és teniszpálya, valamint gyermek- és felnőttjátszótér is. Jobb Gyula hozzátette, a műfüves pálya 25 millió forintból épült meg, ebből 20 milliót egy sikeres pályázaton nyertek, ötmillió forintot pedig az önkormányzat saját forrásból biztosított.

A kulcsi sportélet büszkeségét vasárnap délelőtt egy hat csapatot felvonultató kispályás futballtornával is köszöntötték.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában