kézügyességüket is bizonyították

2018.05.03. 17:30

„Helyünk van a világban” speciális program Perkátán

Dunaújvárosi és székesfehérvári iskola részvételével matematika és történelem tantárgyakban mérték össze a tudásukat a sajátos nevelési igényű (SNI-s) gyerekek.

Horváth Dóra

dav

Tizenegyedik alkalommal szervezték meg a „Helyünk van a világban” SNI-s gyermekeknek szóló versenysorozatot az idei évben, amelynek döntőjére 2018. április 24-én került sor Perkátán.

A verseny szervezője a perkátai Hunyadi Mátyás Általános Iskola volt, s a programra helyből, valamint a dunaújvárosi Móra Ferenc Általános Iskola és EGYMI-ből és a székesfehérvári Arany János Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola és EGYMI-ből is érkeztek tanulók, összesen huszonhatan. A versenyt Szilasy László, a Hunyadi Mátyás Általános Iskola igazgatója nyitotta meg, majd átadta a szót a két szervezőnek, Jákliné Perei Erikának és Pavlicsek Zsoltnak.

A délelőtt során a gyerekek matematika- és történelem- versenyen vettek részt, majd kézműveskedéssel várták őket az esemény szervezői.

Balról Pavlicsek Zsolt és Jákliné Perei Erika köszöntik a versenyzőket és kísérőiket a perkátai rendezvényen

A kísérő szülőknek is készültek programmal: a perkátai Kisboldogasszony Alapítvány a Fogyatékos Személyek Esély­egyenlőségéért Közhasznú Nonprofit Kft. támogatásával információs napot szervezett számukra, amelynek témája az SNI-s gyermekek iránti érzékenyítés, a lehetőségek bemutatása volt. A workshopra a helyi intézmények, szervezetek képviselőit hívták meg, akik mind az adott szféra lehetőségeit mutatták be. Előadást tartott Barna Tímea, a Perkátai Szociális Központ vezetője, Cseréné Marczal Zsuzsanna, a Szivárvány Óvoda vezetője, Illés Eszter védőnő, Lászlóné Szabó Edit, a Perkátai Általános Művelődési Központ igazgatója, Raufné Pavlicsek Lilla, Perkáta Nagyközség Önkormányzatának hatósági szociális ügyintézője, Szilasy László igazgató és Toldi Hajnal, a perkátai karitász képviselője. Az előadások végeztével vette kezdetét az eredményhirdető ünnepség, amelyet a „VELED az ifjúságért” Kulturális és Hagyományőrző Egyesület Kankalin Néptánc­csoportja nyitott meg produkciójával. A versenyző gyerekek mind szépen teljesítettek a délelőtt során, a helyezettek könyvjutalomban részesültek, s minden résztvevő kis ajándékkal távozott.

A Kankalin Néptánccsoport fellépése szinesítette az eredményhirdetést megelőző pillanatokat Fotók: Horváth Dóra

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában