tizenöt éves találkozó

2018.05.14. 10:00

Az éneklés szeretete tartja össze a Nagyvenyimi Aranydaru dalkörét

Május 12-én, szombaton Pünkösdi Dalostalálkozóval ünnepelte 15. évfordulóját a Nagyvenyimi Aranydaru Nyugdíjas Klub Dalköre. A jubileumi rendezvényen közel háromszáz dalos ajkú idős ember énekelt. Vakler Anna zsűritag a rendezvény értékelésében kiemelte, milyen fontos a mai világunkban a családi, társasági összefogás, az otthon látott példa, amelynek az emberiség kezdete óta része a dalolás. Az idős emberek nótázása kultúránk és a világ kultúrájának is alappillére.

Horváth László

Az Aranydaru Dalkör 15 éve ápolja énekes, dalos hagyományainkat. A jeles évfordulóra háromszáz fős vendégsereget hívtak, kiállítással és közös énekléssel ünnepeltek Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

Zsúfolásig megtelt szombaton a nagyvenyimi Kossuth Lajos Általános Iskola dalos ajkú idős emberekkel. Az összejövetel két okból is különleges volt. Egyrészt ezen alkalommal ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját a Nagyvenyimi Aranydaru Dalkör, valamint ekkor rendezték a nyugdíjasklubok hagyományos és nagy sikerű Pünkösdi Dalostalálkozóját. Hogy a kettő épp egybeesett az talán nem véletlen!

Az Aranydaru Dalkör 15 éve ápolja énekes, dalos hagyományainkat. A jeles évfordulóra háromszáz fős
vendégsereget hívtak, kiállítással és közös énekléssel ünnepeltek Fotó: Horváth László / Dunaújvárosi Hírlap

 

Dalostalálkozó

Tizenöt év kevés vagy sok a civil társaságok, szervezetek életében, azt nehéz megítélni. Sokszor még a szorosabb családi kötelékeket is nehéz hosszú időn keresztül egyben tartani. Különösen igaz ez, mikor idegen emberek önkéntes összejövetelét, közös együttlétét igyekszünk megőrizni az évek során. Szerencsére van ellenpélda, amelyből most Nagyvenyimen kaptunk ízelítőt a 15. Pünkösdi Dalostalálkozón. A jeles eseményre több településről közel háromszáz nótás kedvű nyugdíjas érkezett. A kitűnő hangulatról és a vendéglátásról a házigazdák és támogatóik a Nagyvenyimi Önkormányzat, a Palágyi József Művelődési Ház és Könyvtár, valamint az Idősek Szociális Fóruma gondoskodott.

A jeles eseményre közel háromszáz nyugdíjas érkezett

Az Aranydaru Dalkör 1994-ben az Aranydaru Nyugdíjas Klub akkori tagjaiból alakult közösség, melyben a kezdetekkor férfiak és asszonyok is részt vettek, összesen 8 fővel. Később a férfiak felhagytak az énekléssel, de a csoport és a nagyvenyimiek örömére az idei évtől 3 új férfi taggal bővült a létszám. A dalkör rendszeres fellépője a helyi és kistérségi rendezvényeknek, falunapoknak, versenyeknek. Részt vesznek országos minősítéseken, dalostalálkozókon.

Kiemelkedő eredmények

Az évente megrendezésre kerülő országos nyugdíjas Ki mit tud? vetélkedőn minden alkalommal kiemelkedő eredményt értek el. Szervezőként tevékenyen veszik ki a részüket a már hagyománnyá vált pünkösdi dalostalálkozóból. A környékbeli fellépéseken kívül kaptak már meghívást a Duna túlsó oldaláról, Dunavecséről, Kunszentmiklósról, Kunpeszérről, Szabadszállásról, Soltról, sőt Budapestről is. Elért eredményeiket hűen tükrözik az ajándéktárgyak, oklevelek, amelyek mára már megtöltötték az iskola folyosóján található szekrényüket. Kiváló szakmai vezet őjük 15 éve Németh Irma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában