öregdiákok

2018.05.14. 11:30

Az eddigi legnagyobb találkozó: Alma Mater Szakestély az egyetemen

Arra már szinte senki nem emlékszik, kinek jutott eszébe, hogy összehívjon egy öregdiák-találkozót a Dunaújvárosi Egyetemen, így azt is jótékony homály fedi, hanyadszor gyűltek össze szombaton az egyetem sportcsarnokában.

Balla Tibor

Az erre az alkalomra készült Alumni kupával jobban esik még a koccintás is

Fotó: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

Rendhagyó

Tény, hogy az Alma Mater Kör úgy döntött, idén rendhagyó alma mater-találkozót és szakestélyt rendez, az eddigi legnagyobb dunaújvárosi összejövetelt, amelyre meghívtak mindenkit, tekintet nélkül arra, hogy a Felsőfokú Kohóipari Technikumban (FKT), a Nehézipari Műszaki Egyetem Kohó- és Fémipari Főiskolai Karán (NME KFFK), a Miskolci Egyetem Dunaújvárosi Főiskolai Karán (ME DFK), a Dunaújvárosi Főiskolán (DF), vagy a Dunaújvárosi Egyetemen (DUE) végzett. Sőt, a 10, 20, 30, 40 éve végzetteken kívül minden olyan, volt és jelenlegi hallgatót szeretettel vártak, aki eme nagyszabású eseményen részt kívánt venni. A céljuk az volt, hogy a dunaújvárosi felsőoktatáshoz kötődők minél szélesebb körét egy asztalhoz tudják ültetni, egy jó beszélgetés, anekdotázás érdekében.

Generációs találkozó, Melkovics János(j) fiával, Balázzsal
Fotós: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

 

Hazatértek

Az Alma Mater Kör titkára, Balogh Bertalan, altitkára Szalona Lajos, Szabó József és Verasztó Sándor munkálkodott rengeteget azért, hogy a délutáni találkozó, a vacsora, a kupa és a szakestély, valamint a valétabál flottul lebonyolódjon. Február tájékán eldöntötték, hogy idén mindenki jöhet, és akkor el is kezdték szervezni. Szinte teljesen csúcsra járatták a rendezvényt, hiszen a sportcsarnokban 500 embert tudtak volna maximum fogadni, és ők négyszáznyolcvan résztvevőt regisztráltak.

 

Bár ez komoly megterhelést okozott a szervezőknek, de nagyon örülhettek, hiszen olyan régen látott arcokkal találkozhattak, akikkel már nagyon régen nem. Azt nem tudták pontosan megmondani, ki jött a legtávolabbról, de akadt, aki Svájcból utazott haza a rendezvényre, de volt aki Londonból érkezett a találkozó kedvéért. Az is bizonyos, hogy akadt, aki ezerkilencszázhetvenhatban végzett, és most visszatért.

Az erre az alkalomra készült Alumni kupával jobban esik még a koccintás is
Fotós: Hankusz Kálmán/ Dunaújvárosi Hírlap

A megnyitón a megjelenteket habil dr. András István rektor nevében Lászlóné Kenyeres Krisztina oktatási igazgató köszöntötte, majd egy közös vacsorát követően jöhetett a szokásos szakestély zsíros kenyérrel, sörrel, borral, beszélgetéssel, az estet pedig egy élőzenés bál zárta a tánctéren.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában