négy évre választották a tisztségviselőket

2018.05.07. 20:58

A Fejér Megyei Kézilabda Szövetség Dunaújvárosban tartott közgyűlést

Egyhangú szavazással további négy évre szavazott bizalmat Dobos Lajos elnöknek a Fejér Megyei Kézilabda Szövetség közgyűlése, a Dunaújvárosban rendezett eseményen elnökségi és felügyelőbizottsági tagokat is választottak.

Gallai Péter

A napokban, a Kiskohász étteremben rendezett eseményen a megjelentek elfogadták a szövetség 2017. évi szakmai és pénzügyi beszámolóját, továbbá a 2017. évi egyszerűsített éves beszámolóját, illetve közhasznúsági jelentését, valamint a felügyelőbizottság gazdálkodásról készített jelentését. Szó volt a tavalyi esztendő fontosabb eseményeiről is, például Dunaújváros adhatott otthont országos szintű edző- és utánpótlás játékvezetői továbbképzésnek. Örömteli tény volt, hogy hosszú évek után először a férfivonalon is önálló bajnokságot indíthattak, amit korábban Veszprém megyével összevonva rendeztek. A bajnok ebben a sorozatban is jogosult lesz az NB II-es indulásra.

– A közgyűlésen természetesen arról is szó volt, hogy a négy év alatt mire jutottunk, honnan indultunk és hol tartunk. Bízom benne, a 2018–22-es ciklusban eredményes és hatékony munkát tudunk majd végezni a klubok megelégedésére. Az egyik tervünk, hogy a csapatoktól az FMKSZ átvállalja a játékvezetői díjak befizetését, ha a klubok ezt támogatják – mondta lapunknak Németh Miklós elnökségi tag, ügyvezető főtitkár.

A közgyűlés tagsága egyhangú szavazással választotta meg az újabb ciklus vezetőségét, az FMKSZ elnöke továbbra is a martonvásári Dobos Lajos lesz, az elnökségben és a felügyelőbizottságban dunaújvárosi képviselők is vannak Fotó: Zsedrovits Enikő

Ő ismertette a szavazás végeredményét is. E szerint egyedüli jelöltént, egyhangú voksolással újabb négy évig Dobos Lajos (Martonvásár) lesz az elnök. Az elnökségben hárman szintén újabb ciklust vihetnek végig: Németh Miklós (Dunaújváros), Domak Béla (Pázmánd), Kosztend Szabolcs (Székesfehérvár). A negyedik tag pedig Ferling Bernadett helyett a mesteredző, Imre Vilmos lesz. A felügyelőbizottság elnöke Pál Norbert (Székesfehérvár) lett, tagja Vargáné Bokros Melinda (Dunaújváros) és Dobos Péter (Martonvásár). Az összejövetelen megválasztották a Fejér megyei sportszervezetek képviselőit a Magyar Kézilabda Szövetség május 25-i küldöttgyűlésére, amelyen Dobos Lajos, Németh Miklós, Győrffy Gergely (Velence) és Barna József (Dunaújváros) vesz részt.

Ami pedig az előttünk álló eseményeket illeti: a hét végén fejeződnek be a pontvadászatok. A férfiak mezőnyében a bajnoki címről dönt szombaton 18 órától, az Arany iskola csarnokában rendezett Rácalmás – Ercsi találkozó. Amennyiben a felsőházat tizenhárom ponttal vezető Rácalmás legalább döntetlent játszik a hétpontos Ercsivel, akkor övék az aranyérem, amelyeket a meccs után át is vehetnek a játékosok.

Dobos Lajos

A női négyes döntő Móron lesz, a finálét a Mór és az FKC szenior vívja egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában