bővült a repertoár

2018.04.19. 14:00

Új kocsival oltják a tüzet a mezőfalvi önkéntesek

A fennállása óta kiemelkedően jó teljesítményt nyújtó Mezőfalvi Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére ünnepélyes ceremóniával egy Steyer Rosenbauer TLF 4000-res szerkocsit adtak át a település Piac terén.

Balogh Tamás

Az eseményen részt vett Magosi Lajos tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, Suszter Tamás rendőr alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság kapitánya, Márok Csaba, Mezőfalva polgármestere, Vizi Ignác tűzoltó ezredes, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese, Lóki Richárd, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Dunaújvárosi Katasztrófavédelmi Kirendeltség kirendeltségvezetője, valamint Kristofory Valter mezőfalvi plébános. Az ünnepségen a helyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület képviseletében jelen volt Kaltenecker Miklós elnök, és Sudár Mihály, az egység parancsnoka. Mellettük felsorakoztak az állomány tagjai.

Vendégek a jelentős eseményen balról jobbra: Vizi Ignác tűzoltó ezredes, Magosi Lajos tűzoltó ezredes, Márok Csaba polgármester, Suszter Tamás rendőr alezredes, Kristofory Valter mezőfalvi plébános

Az ünnepi beszédet elmondó Vizi Ignác tűzoltó ezredes a többi között felhívta a figyelmet arra, hogy a Mezőfalvi Tűzoltó Egyesület a tevékenységét az 1890-es években kezdte meg. A Hercegfalvi Önkéntes Tűzoltó Testület 1909-ben már szervezettebb formában működött.

A XX. század ´70-es ´80-as éveiben élénk közösségi élet alakult ki a szervezet kötelékében. A kilencvenes évek hanyatlása után az újjászerveződés 2007-ben kezdődött el. Gyakorlatilag a nulláról kellett felépíteni az egyesületet. Sok munkával, pályázati források felhasználásával ismét ütőképes lett csapat. Az elmúlt években egyre több eseményen vállalnak szerepet, és önálló rendezvényeket is szerveztek. A tüzek mellett segítséget nyújtanak a viharkárok elhárításában, 2010-ben a vörösiszap-katasztrófa fölszámolásában is jelentős szerepet vállaltak. A kétkezi munkán kívül az adománygyűjtésben is jeleskedtek. A 2013-as árvíz során napokon keresztül részt vettek a mentésben. Az egyesület tagja a Fejér Megyei Önkéntes Mentőszervezetnek, valamint a Dunaújvárosi Járási Mentőszervezetnek is – segítenek, ahol tudnak.

A hazai szervezet vezetői álltak sorfalat: Lóki Richárd, Kaltenecker Miklós, Sudár Mihály

Az elmúlt években a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóságon is számos fejlesztés valósult meg. Mára négy, hazai gyártású gépjárműfecskendő állhatott szolgálatba. Ez tette lehetővé, hogy a rendszerből kikerült fecskendőket az önkéntesek részére adják át. Ezek közül az egyik fecskendő került a mezőfalviak kezelésébe.

Ajándékként fogadta a gépjárműfecskendőt a mezőfalvi önkéntesek nagy családja Fotók: Balogh Tamás

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában