a gyermekosztályt vezeti

2018.04.05. 12:00

Új főorvos érkezett a dunaújvárosi kórházba

Új osztályvezető főorvosa van a Dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház gyermekosztályának: dr. Yousif Mahmood Abdulaziz csecsemő- és gyermekszakorvos, neonatológus főorvos április 2-től vette át az osztály irányítását.

Pekarek János

cof

Dr. Yousif Mahmood Abdul­aziz Jemenben született és érettségizett. 1989 óta él Magyarországon feleségével és két gyermekével. 1998-ban orvosi diplomát szerzett a Debreceni Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán. A Kazincbarcikai Városi Kórház csecsemő- és gyermekosztályán egy évig, a nyíregyházi Jósa András Megyei Kórház csecsemő- és gyermekosztályán öt évig dolgozott, majd a Kisvárdai Városi Kórház csecsemő- és gyermekosztályára került. 2003-ban csecsemő- és gyermekgyógyászatból, majd 2006-ban neonatológiából (újszülöttgyógyászat) szakvizsgázott. 2006-ban adjunktusi, majd 2010-ben főorvosi kinevezést kapott.

Dr. Yousif Mahmood Abdulaziz főorvos Egerből érkezett Dunaújvárosba Fotó: SzPK

A Sátoraljaújhelyi Városi Kórház csecsemő- és gyermekosztályán osztályvezető főorvosként dolgozott. 2016-ban került át az Egri Markhot Ferenc Kórház csecsemő- és gyermekosztályra, ahonnan megpályázta a kórházunk állását. A magyar és az arab mellett angolul is beszél. Hobbija a sport és az olvasás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában