Korát meghazudtoló energiával és kondícióval

2018.04.24. 15:00

A kilencvenöt esztendős dunaújvárosi Eszti néni három éve még túrázni járt

Hihetetlen életerő és kedvesség van ebben az idős (?) asszonyban! Eszti néni sajnos már nem jár gyalogtúrázni. Pedig nagyon szeretne menni, mindene volt a zöld erdő, a patakpart, a hegy – de szomorúan mutatja bal térdén a szorítót: a lába már nem bírja a túrával járó terhelést.

Pekarek János

Papp Tiborné és Gombos István alpolgármester a köszöntésnél Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Hihetetlen

Eszti néni, azaz Papp Tiborné kilencvenöt éves. Három évvel ezelőtt még vígan járta az erdőt, hegyet a pentelei Bakancsosok túraegyesületével, akárhány fia­talabb embert megszégyenítve kitartásával, menettempójával. Azért még most is meghökkent mindenkit, aki nem ismerte korábban személyesen, hogy ez a kicsi, karcsú, hihetetlenül jó kondícióban lévő asszony 95 esztendős!

Papp Tiborné és Gombos István alpolgármester a köszöntésnél Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

'53-ban

Ebből az alkalomból köszöntötte őt hétfőn Liszt Ferenc kerti lakásán Gombos István, Dunaújváros humán ügyekért felelős alpolgármestere, átadva az önkormányzat, sőt a kormányzat, személyesen Orbán Viktor miniszterelnök üdvözlőlevelét is.

Eszti néni Székesfehérváron született, katonacsaládban: kilencen voltak testvérek, majd minden gyerek más helyőrségben látta meg a napvilágot. Mikor azonban a papa, a fehérvári huszárok ezredkürtöse fájdalmasan korán meghalt, a nyírségi Poroszlón nevelkedtek, onnan került Eszti néni a csepeli posztógyárba szövőnőnek a II. világháború előtt, ott ismerkedett meg férjével, és onnan jöttek az épülő iparvárosba 1953-ban.

Összesen kilencen voltak testvérek

Itt született három gyermekük, akik után ma már öt unoka és öt dédunoka is tartozik a családhoz. Volt is nagy vidámság a Vigadó vendéglőben, amikor összejött a család a dédi születésnapját megünnepelni!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában