A tábla nem kap áramot

2018.04.20. 11:30

Nincs áram, nincs információ, gödör van

Több olvasónk is jelezte a Kossuth utca 2.-ből, hogy a ház fala mellett hónapok óta nyitva áll egy munkagödör.

Pekarek János

Ráadásul a gödörben nem történik semmi. Illetve egy dolog mégis: beázik tőle a ház pincéje. Emiatt aztán volt lakó, aki azt mondta: saját kezűleg fogja betemetni a gödröt. Információink szerint a munkagödör összefüggésben áll a Vasmű út 35. előtti távolsági busz megállójában felállított digitális információs táblával, amely már évek óta nem működik.

Pruzsina Alice, a Középnyugat-dunántúli Közlekedési Központ (KNYKK) szóvivője megerősítette ezt az értesülésünket. Mint mondta, a táblát azért nem tudták bekapcsolni eddig, mert a Vasmű úti ház lakói nem járultak hozzá ahhoz, hogy a ház elektromos rendszeréről táplálják (természetesen térítés ellenében) a táblát. Hozzátette, hogy a helyi áramszolgáltatótól, az E.On Hungária Zrt.-től rendelték meg a probléma megoldását.

A munkagödör, amelyben nem történik semmi Fotó: Zsedrovits Enikő

Az E.On szóvivője, Varga Ivett arról értesített minket, hogy új megoldást próbáltak találni a KNYKK táblájának áramellátására. Ennek érdekében a Kossuth utca 2/A előtt, közterületen alakítottak ki egy földkábeles elosztószekrényt, amelynek műszaki átadása 2017. 10. 20-án megtörtént. Ezután a KNYKK megbízásából egy regisztrált villanyszerelő a Kossuth utca egyik pincéjén keresztül szerette volna faltöréssel befűzni és összekötni az információs tábla működtetéséhez szükséges csatlakozó kábelt az E.On elosztószekrényével, ennek érdekében alakította ki a munkaárkot. Sajnos azonban folyamatos próbálkozásai ellenére sem tudta felvenni a kapcsolatot a pince tulajdonosával, mivel ő tartósan távol van.

Varga Ivett hozzátette: abban tudnak segíteni, hogy javasolják a villanyszerelőnek, amíg nem találkozik a pince tulajdonosával, temesse vissza a munkagödröt…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában