Megtalálni helyünket a nagyvilágban

2018.04.12. 16:00

Tavaszi állásbörze és karriernap az Egyetemen

A Dunaújvárosi Egyetemen ismét standokkal és előadásokkal várták a munka világába belépni készülő fiatalokat a tavaszi állásbörze és karriernap keretein belül. Az érdeklődők szerdán reggel kilenctől egy óráig gyűjthettek inspirációt jövőbeli terveikhez.

Tóth Alexandra

Érdeklődő diákok a karriernapon Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Átfogó információ

Elsősorban középiskolásokat és felső tagozatos általános iskolásokat vártak a szervezők, de szívesen vették az aktív álláskeresők érdeklődését is. Idén kilenc előadó színvonalas, kedvcsináló előadását hallgathatták meg a fiatalok, amelyeken információt kaphattak az adott cég működéséről, az esetleges karrierlehetőségekről, a bekerülés feltételeiről. Kiss Ágnes, a karriernap partnerségi koordinátora elmondta, hogy a diákok nemcsak a szervezett előadásokat hallgatják, hanem bátran járják a standokat, és érdeklődnek a kiállítók lehetőségei felől is. Itt konkrét állásajánlatokkal nem érkeztek a cégek, de átfogó információval szolgáltak minden felmerülő kérdésben.

Érdeklődő diákok a karriernapon Fotó: Hankusz Kálmán / Dunaújvárosi Hírlap

Pályaorientációs tanácsok

A szakmai lehetőségek száma korlátlan, és színes volt a megjelentek palettája. Gyártás, termelés, egészségügy, rendvédelem, szolgáltatások és még számos szakág képviselőjétől lehetett pályaorientációs tanácsokat kérni. Volt, aki a szokásos stand felállítása és a prospektusok, szórólapok osztása mellett a cég érdemeinek projektoron történő kivetítésével, a szakmára jellemző dekorációkkal készült, vagy egyenruhában, munkaruhában érkezett. Különlegességnek számított, hogy az expón elektromos autókat állítottak ki, amikbe bátran beülhettek a látogatók, valamint lehetőségük volt kipróbálni a villámszimulátort, és az új őrületet, a segway-t („kétkerekű gördeszka”) is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában