Gálával zárt a zeneiskola hete

2018.04.28. 20:00

Juhos Melinda és Balla Benedek vehette át pénteken a rangos Sándor Frigyes Díjat

A Sándor Frigyes napok záróeseménye, a gálakoncert előtt adták át a zeneiskola legrangosabb elismerését, a Sándor Frigyes Díjat – ezúttal is két kategóriában.

Szabó Szabolcs

A gálakoncertbe ágyazott díj­átadót Szabó Attila és Dorogi Ákos kettőse vezette fel Duke Ellington Take the train című számával.

Köszöntőjében Moravecz Attila, a zeneiskola korábbi igazgatója, a Szonáta Zeneművészeti Alapítvány vezetője elmondta, 13 éve tevékenykednek annak érdekében, hogy a városi komolyzenei nevelés fejlődjön. Ennek egyik kezdeményezése volt a hat évvel ezelőtt indított Sándor Frigyes napok, amely egyben a név­adónak állít emléket, és felhívja a figyelmet a zeneiskola tehetséges növendékeire is.

Moravecz Attila

Ennek szellemében alapították meg a Sándor Frigyes Díjat, amelyet minden évben felnőtt és ifjúsági kategóriában osztanak ki.

Pénteken este a Sándor Frigyes Díjat Juhos Melinda, a zeneiskola pedagógusa, a harmonikaegyüttes vezetője vehette át. A méltatásban elhangzott, Juhos Melinda 1992 óta dolgozik a helyi zeneiskolában, pedagógusként és zenészként is rengeteget tett a város zenei életéért. Mindez megmutatkozik az utóbbi két és fél évtizedben elért eredményekben és Juhos Melinda társadalmi szerepvállalásában is.

Juhos Melinda a díjátadó után köszönetet mondott munkatársainak

Az ifjúsági kategóriában az elismerést Balla Benedek, az intézmény diákja vehette át. A fiatal zenész több stílusban és több zenei formációban is sikeresen dolgozik jelenleg. Eddigi zenei pályája is sikeresnek bizonyult, hiszen számos formációjával és egyéni fellépéseken aratott emlékezetes közönsikert.

Balla Benedek, a város egyik nagy tehetsége Fotók: ZsE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában