Új kormányablakot adtak át

2018.04.06. 07:00

Az Ercsiben felújított, átalakított épületben integrált ügyfélszolgálat működik majd

Nagy jelentőséget tulajdonít a Fejér Megyei Kormányhivatal annak, hogy tevékenységét a lakossághoz minél közelebb lássa el, és az ügyfelek megfelelő körülmények között fordulhassanak a közigazgatási szakemberekhez.

Várkonyi Zsolt

Fejér megyében nyolc járási hivatalban fogadják az ügyfeleket az állami tisztviselők, és tizenkét kormányablak szolgálja a lakosságot. Az ercsi kormányablak lesz a tizenharmadik, amelynek épületét tegnap adták át. Dr. Simon László Fejér megyei kormánymegbízott, dr. Dorkota Lajos, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnöke, dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője Győri Máté, Ercsi polgármestere és dr. Koltai Gábor a Martonvásári Járási Hivatal vezetője, közösen avatták fel az új hivatalt.

A Fejér Megyei Kormányhivatal célja az volt Ercsiben, hogy egy épület belső felújításával, átalakításával, korszerűsítésével új kormányablakot alakítsanak ki, amely új minőségi szolgáltatást is jelent az okmányirodához képest. A beruházás közel 62 millió forintba került, amelynek eredményeként hat munkaállomással és egy fotófülkével felszerelt, akadálymentesített kormányablak válik elérhetővé az ügyfelek számára, új bútorokkal és informatikai eszközökkel.

Az ercsi kormányablakot ünnepélyes keretek között csütörtökön délelőtt dr. Simon László, dr. Dorkota Lajos, dr. Galambos Dénes, Győri
Máté, valamint dr. Koltai Gábor adta át Fotó: Hankusz Kálmán

Ercsiben, a felújított, átalakított épületben integrált ügyfélszolgálat működik majd, az eddigi okmányirodai osztály kormányablakká alakul át. A változás lényege az lesz, hogy a klasszikus okmányirodai ügyek mellett (személyazonosító igazolvány, lakcímkártya, forgalmi engedély, vezetői engedély stb.) immár valamennyi kormányablakban intézhető ügyben is szolgáltatást tudnak nyújtani.

Az ercsi kormányablakban az ügyfeleket a lehető legmagasabb színvonalon, úgynevezett egyablakos ügyintézés keretében szolgáljuk majd ki, heti 36 órás ügyfélfogadási időtartammal. Fontos, hogy amilyen fejlesztéseket az embereknek megígérünk, azt meg kell tartani – fogalmazott dr. Simon László kormánymegbízott.

Elmondta, hogy folyamatosan fejlesztik a megyében, a járásokban a szolgáltatásokat. Ercsiben a település mérete, az állampolgárok és vállalkozók száma miatt indokolt és szükséges volt ennek a közigazgatási egységnek a megvalósítása. Minden igényt kielégítő szolgáltatás született Ercsiben.

Egy helyen, rövid idő alatt

Dr. Dorkota Lajos arra emlékeztetett, hogy a közigazgatásra a korábbi évtizedekben az emberek túlnyomó többsége negatívan tekinthetett. Hét évvel ezelőtt alakultak meg az első kormányhivatalok, és azóta bizonyítást nyert, hogy ez a gondolkodásmód megváltozott, hiszen a szolgáltató állam részeként ezeken a helyeken az emberek egy helyen, rövid idő alatt, kulturált körülmények között intézhetik ügyeiket.

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselőként többször tanúja volt már az ígéretek megvalósulásának. A kormányablak átadásával egy polgárbarát államigazgatási ügyintézés veheti kezdetét, hiszen a cél, hogy minél közelebb hozzunk az emberekhez mindent.

Ercsi fejlődése kapcsán – ami a térség fejlődése is egyben – szólt még többek között a Dunaújvárosi Tankerülethez tartozó Eötvös József Általános Iskolában, 150 millió forint értékben végrehajthatott energetikai korszerűsítésről. Spányi Antal megyés püspök gondolatait idézve, hogy „közösség nélkül a hit sem élhet” emlékeztetett arra, hogy az ercsi kegytemplom is megújult a közelmúltban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában