programkavalkád egy hónapon át

2018.04.25. 17:30

Tavaszi mesterhármas Dunaújvárosban – Mulatságtól a parázsig

Három városi nagy rendezvény is várja a polgárokat a következő bő egy hónapban: a hosszú hétvége zárásaként érkezik a Májusi mulatság, a hónap közepén ismét teker a 34. Bringatúra, május utolsó víkendjét a várva várt gasztrokaland, a Parázs Varázs zárja.

Szabó Szabolcs

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

Országos ismertség

– A szilveszteri programok után szinte rögtön elkezdtük szervezni a már hagyományos, méltán népszerű rendezvényeket. A látogatottsági adatok alapján a május végi, háromnapos Parázs Varázs mozgatja meg a legtöbb embert. Ez az egyik olyan városi nagy rendezvény, amely már évek óta országos ismertséggel bír. Értelemszerűen elsőként ezt az alsó Duna-parton helyet kapó programsorozatot építettük, ide kerestünk olyan színvonalas fellépőgárdát, amely képes több generációt is megszólítani.

„A vendégek kedvelik Dunaújvárost, szeretnek nálunk fellépni”

Az év elején elhatároztuk, hogy egy kicsit frissíteni is szeretnénk a kínálatot, hogy a fiatalok is magukénak érezzék e rendezvényeket. Közben egyeztettünk a DUDIK Fesztivál szervezőivel is, hiszen a két nagyszabású esemény igen közel van egymáshoz, ezért megpróbáltuk összefésülni a fellépők listáját. Így alakult ki, hogy a Margaret Island például május 25-én a Parázs Varázson lép fel, a fiatalabb generációk egyik nagy kedvence a Punnany Massif pedig a DUDIK-on zenél majd – mondta el lapunknak a programokat szervező és koordináló városi Tourinform Iroda vezetője, Kiss András, akit az előttünk álló hosszú hétvége második felében jelentkező Májusi mulatságról és a 34. Bringatúráról is kérdeztünk.

Kiss András, a programokat szervező és lebonyolító Tourinform
Iroda vezetője lapunknak elmondta, napok alatt elfogytak
az asztalfoglalások az idei nagy szabadtéri gasztrokalandra,
a Parázs Varázsra Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

 

Gasztronómia és koncertek

– Érdemes lesz kilátogatni jövő héten hétfőn (április 30.) és kedden (május 1.) a Városháza térre. A Májusi mulatság névre hallgató programkavalkád hétfőn este fél héttől a My Way Dance School fellépésével kezdődik, majd Roy és Ádám koncertjét hallhatja a remélhetően szépszámú közönség, az estét a helyi kötődésű RockBox bulija zárja. Természetesen a korábbi rendezvényekhez hasonlóan széles gasztronómiai kínálat is várja a polgárokat a téren. Másnap, május 1-jén délelőtt főként a gyerekeket és a családokat várjuk játszóházzal, népi játékokkal, körhintával, hordólovaglással, és kipróbálható lesz motoros és kamionos szimulátor is. A színpadi programok 15 órától kezdődnek, számos együttest felvonultatva. Az utcabál pedig az Ed Philips & Memphis Patrol pörgős koncertjével zárul.

Fotó: Zsedrovits Enikő / Dunaújvárosi Hírlap

A korábbi évekhez hasonló forgatókönyv szerint zajlik majd az idei bringatúra, rajt május 12-én, szombaton 9 órakor a Városháza térről, esőnap május 19. Remélhetően e két időpont valamelyikén megfelelő időjárás lesz, mivel a továbbiakban nem lesz használható közösségi kerekezésre az útvonal, hiszen megkezdődik a Mezőfalva felé tartó közút felújításának előkészülete. A Parázs Varázsra visszatérve, a sütögetésre jelentkező csapatok már az összes, 320 asztalt lefoglalták a katasztrófavédelmi előírások miatt sajnos több asztal nem állítható fel a területen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában