Az idősek tisztelete és megbecsülése

2018.04.05. 17:30

Dunaújváros kiemelten támogatja a nyugdíjasokat

Dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselő, majd Cserna Gábor polgármester emléklappal és ajándékkosárral kedveskedett két idős párnak is az otthonában tegnap délelőtt.

Körmendi Erzsébet

Dr. Galambos Dénes ország­gyűlési képviselő Kissné Orosz Júlia és Erdélyi Tamás Görbe utcai otthonába látogatott el tegnap reggel, hogy átadja a maga és az önkormányzat vezetőinek üdvözletét és jókívánságait.

Dr. Galambos Dénes jókívánságait fejezte ki a nyugdíjas párnak

– Dunaújváros Megyei Jogú Város önkormányzatának szép hagyománya, amit megtapasztalhattam húsvét előtt, illetve így volt ez karácsony közeledtével is, hogy öt-öt ezer forinttal járul hozzá a helyi nyugdíjasok ünnepi készülődéséhez. A kormánytól Erzsébet-utalvány formájában érkezett a segítség. Mert bár az élelmiszerek áfájának csökkentésével gondoskodtunk arról, hogy a korábbinál több minden kerülhessen a bevásárlókosárba, ünnepek előtt mindig jól jön a pluszpénz, a támogatás a nagybevásárláshoz – mondta el dr. Galambos Dénes. Hozzátette: maradjanak meg mindig ilyen fiatalos nyugdíjasnak. Az országgyűlési képviselő számos személyes gondolatot is elmondott, ugyanis Erdélyi Tamás aktív korában Nagyvenyimen dolgozott, mezőőrként rendet tartott a határban, ismerte a területet, mint a tenyerét. Kissné Orosz Júlia a párja nevében is megköszönte az önkormányzat emléklapját és az ajándékkosarat, valamint a jókívánságokat. Mint mondta: nagyon jólesett nekik, hogy gondoltak rájuk húsvét időszakában is, és érzik, hogy törődnek a nyugdíjasokkal.

Cserna Gábor Terike nénivel és Jani bácsival a személyes köszöntésen Fotók: ZsE/Dunaújvárosi Hírlap

Cserna Gábor, Dunaújváros polgármestere szintén emléklapot és ajándékkosarat adott át Fürstál Jánosné Terikének és férjének, Fürstál Jánosnak tegnap délelőtt, és személyesen tolmácsolta jókívánságait. A polgármester kezdeményezte a nyugdíjasok tisztelete és a megbecsülése jegyében azt az önkormányzati rendeletet, amely alapján a jeles egyházi ünnepek előtt – karácsonykor mindenképpen és lehetőség szerint húsvét előtt is – ötezer forint támogatást kapnak a dunaújvárosi nyugdíjasok. Évekre vissza­nyúló hagyomány ez városunkban, amelyre az önkormányzat gazdasági helyzete is lehetőséget biztosít. A pénzt az ünnep előtt megkapták a nyugdíjasok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában