rendezvénytér is lesz

2018.04.11. 16:00

Megkezdték a bontást, hamarosan indul az új földvári piactér építése

Új piactér épül Dunaföldváron a Terület- és településfejlesztési operatív program keretében nyertes pályázat 310 millió forintnyi összegéből és több mint 71 millió saját erőből.

L. Mészáros Irma

Lebontották a régi csarnok tetejét Fotó: LMI

Az évek óta tervezett, s most végre megvalósuló felújítási munkák a piactér technológiai, infrastrukturális és építészeti fejlesztését célozzák. A Horváth Zsolt polgármestertől kapott tájékoztatás szerint a munkák során elbontják a régi csarnokot, L alakban két újat emelnek: egy félig zárt és egy nyitott épületrészt, amelyekben fixen telepített műkő asztalok lesznek. Az egyik épületben található majd a kiszolgáló vizesblokk, az akadálymentes szociális helyiség, egy irodahelyiség, egy hulladéktároló és egy raktár, valamint vízvételi és kézmosó lehetőség. Kerékpártároló is épül, új közlekedési útvonalat, a Duna utca felőli oldalon parkolókat alakítanak ki, s új járdákat építenek akadálymentesített útburkolati csatlakozásokkal.

Lebontották a régi csarnok tetejét Fotó: LMI

A helyszín rendezvénytér is lesz. A heti piaci árusításokon kívül multifunkcionális közösségi térként is működik majd. Lehetőség lesz itt koncertek, más programok megtartására. A régi építmény tetejének bontását húsvét után elvégezték, a veszélyes hulladékot elszállították. Az építési munkák májusban kezdődnek, a pályázat megvalósítási határideje 2018. december 31. A munkákat közbeszerzési pályázaton a Solt-Út Kft. és az Unikorn Kft. nyerte el. Az építési munkákat november 22-re kell befejezni, de bíznak benne, hogy korábban sikerül.

A beruházás ideje alatt a buszmegálló mögötti területen, az egykori Mátrix mellett lesz a szombati piaci árusítás. Az állatok értékesítésére a hatos út melletti vásárteret jelölték ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában