Felrobbant léggömbök okoztak tüzet

2018.04.13. 10:45

Ismét megfeleltek a gyakorlaton a földvári önkéntes tűzoltók

A Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület a szombaton tartott ismétlődő rendszerbeállító gyakorlaton megerősítette alkalmasságát és jogát az önálló tűzoltási és műszaki mentési tevékenység végzésére.

L. Mészáros Irma

Ismét megfelelt minősítést kaptak a földvári önkéntes tűzoltók Fotó: Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A Paksi Katasztrófavédelmi Kirendeltség irányításával levezényelt szituációs gyakorlat szerint egy kétszintes ház egyik földszinti lakásában a lakók acetilén gázzal léggömböket töltöttek. A helyiségben üzemeltetett hősugárzó hatására a léggömbök felrobbantak, s ennek következtében tűz keletkezett, amely átterjedt a bútorzatra, a függönyökre, s veszélyeztette a ház többi részét. A lakás valamint az épületrész sűrű füsttel telítődött.

Ismét megfelelt minősítést kaptak a földvári önkéntes tűzoltók
Fotó: Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület

A riasztást követően a Csányi Imre vezette földvári önkéntes tűzoltók tizennyolc fővel kivonultak, s a feladatot gyorsan és szakszerűen elvégezték. Áramtalanították az épületet, elzárták a gázvezetéket, majd légzőkészüléket használva védősugár fedezetével megkezdték az életmentést és az oltást. A megtalált két sérültet kimentették, kivitték a gázpalackokat, s eloltották a tüzet.

A gyakorlatot dr. Hábermayer Tamás tűzoltó ezredes, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóhelyettese és Bán Attila tűzoltó ezredes tűzoltósági főfelügyelő kísérte figyelemmel.

Továbbra is önállóan

A Dunaföldvári Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2014-ben az országban hetedikként, Tolna megyében elsőként kapta meg az önálló beavatkozási jogot. Azóta az évente tartott ismétlődő gyakorlaton minden alkalommal megfelelt minősítést kapott. Most az ötödik alkalommal is. Így 2018 áprilisától továbbra is önállóan beavatkozó tűzoltó egyesületként működhetnek.

A földváriak műszaki felszereltsége, magas szintű szakmai tudása, végzettsége, valamint a gyakorlatot végző beavatkozó egység szervezettsége és lelkiismeretessége, a tagok együttműködési képessége bizonyítja, hogy magas színvonalon végzik önkéntes tevékenységüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában