turizmus

2018.04.08. 09:00

Az év elején is nőtt a kiutazó magyarok száma

Az év első három hónapjában jelentősen nőtt Horvátországban a magyar turisták száma, a bővülés csaknem 50 százalékos – tájékoztatta a Horvát Idegenforgalmi Közösség budapesti képviseletvezetője kedden az MTI-t.

MTI

Marin Skenderovic közlése szerint annak ellenére, hogy még nincs itt a nyári szezon, az első negyedévben 46,2 százalékkal több magyar vendéget regisztráltak Horvátországban, mint a tavalyi első három hónapban. A 13,7 ezer magyar turista 34,5 ezer éjszakát töltött az országban, ez utóbbi adat 7,6 százalékkal haladja meg a tavaly azonos időszakit.

Csak márciusban 66 százalékos volt a magyar vendégszám növekedése, ami megközelítette a 8 ezret, a 20,6 ezer vendégéjszaka pedig 30,8 százalékos emelkedést tükröz.

Marin Skenderovic rendszeresen megfordul Dunaújvárosban, évtizedes barátság fűzi Grábics Gáborhoz, aki egyébként a helyi horvát közösség oszlopos tagja Fotó: ZsE/Dunaújvárosi Hírlap

Horvátországban a tavalyi első három hónaphoz képest idén 27 százalékkal több, összesen 596 ezer külföldi vendég fordult meg, az 1,6 millió vendégéjszakát illetően pedig 29 százalékos volt a bővülés.

Marin Skenderovic hozzátette: a magyar utazásszervezőktől kapott információk alapján a magyar turisták részéről idén még nagyobb az érdeklődés Horvátország iránt, mint 2017-ben, amikor minden korábbi rekordot megdöntött a számuk.

A 2016-os közel 513 ezer után tavaly több mint 572 ezer magyar turista látogatott Horvátországba. A vendégéjszakák száma a 2016-os 2,753 millió után a múlt évben több mint tízezerrel meghaladta a 3 milliót.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában