emelt szintű jeles

2018.04.17. 09:30

A Rudas iskola tanulója szépen szerepelt az ÁSZÉV-döntőn

Idén második alkalommal rendezték meg az ÁSZÉV országos döntő versenyét 2018. április 9–10-én Szolnokon, melyen Engyel Klaudia, a Rudas iskola 12. évfolyamos sport ágazatos tanulója vett részt.

dunaujvarosiszc.hu

A verseny elődöntőjét március 8–án rendezték interaktív feladatmegoldással, ahol Klaudia a 9. helyen végzett, így jutott tovább az országos döntőbe, ahol a húsz legjobb eredményt elért tanuló mérte össze tudását. Az országos döntőn egy írásbeli feladatlap kitöltésével és az azt követően szóbeli felelettel mérték össze a résztvevők tudását, ezzel „szimulálva” az emelt szintű komplex szakmai érettségi vizsgát.

Engyel Klaudia fotó: dunaujvarosiszc.hu

Az írásbeli feladatsor két részből állt. Az első részben egészségügy (anatómia) és sportegészségügy témakörből álló feladatokat oldottak meg a döntőben résztvevő diákok. A második részben edzéselmélet, gimnasztika témakörből álló feladatokat tartalmazó feladatlap kitöltése következett. Az írásbeli dolgozat eredményét kedden reggel tudták meg a résztvevők, és a dolgozat megtekintésére is másnap reggel a szóbeli felelet előtt volt lehetősége a tanulóknak. A részeredmény ismeretében várták a versenyzők a szóbeli megmérettetést, melyen minden versenyző ugyanazon A és B tételből felelt az összehasonlíthatóság megkönnyítése miatt.

A versenyt a pénteken megrendezett eredményhirdetés zárta. Eredménye megegyezik az emelt szintű érettségi vizsga jeles osztályzatával.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában