finom falatok

2018.03.28. 15:00

Tudod mi az a báránysüti? Így készítheted el húsvétra!

A Húsvéti Ünnepeknek már nem csak a nyúl a jellegzetes állata. Ide sorolhatjuk már a csibéket és a bárányokat is.

duol.hu

Fotó: mindmegette.hu

A bárány formájú süti remek vendégváró édesség is lehet.

HOZZÁVALÓK

  • Hozzávalók 2 bárányhoz:
  • A tésztához:
  • 6 tojás
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 6 evőkanál liszt
  • kis citromlé
  • A fekete bárányhoz:
  • 10 dkg margarin
  • 8 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg csokoládédara
  • A fehér bárányhoz:
  • 10 dkg margarin
  • 8 evőkanál porcukor
  • 1 evőkanál sütőrum
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • ELKÉSZÍTÉS

    Elkészítés: A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet. A tojásfehérjét habbá verjük, és szép lassan a tésztához keverjük. Kivajazott, kilisztezett formába öntjük. Előmelegített sütőben 180 fokon 20-25 percig sütjük.

    A fekete bárányhoz a margarint és a cukrot összefőzzük, hozzáadjuk a kakaóport, majd rákenjük a bárányra, végül megforgatjuk a csokidarában.

    A fehér bárányhoz a margarint, a porcukrot és a sütőrumot krémesre keverjük, majd rákenjük a bárányra, végül megforgatjuk a kókuszreszelékben – írja a mindmegette.hu oldala.

    Jó étvágyat hozzá!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában