nehogy lemaradjon!

2018.03.26. 08:33

Ezek történtek Dunaújváros és környékén múlt héten

Az elmúlt héten rengeteg esemény történt Dunaújváros és környékén. Rosti Pálra emlékeztek, Gárdonyi-gála, aszfaltterítés a Vasmű úton, időkapszula a volt zöld rendelőben.

Pekarek János

Fotó: Hankusz Kálmán/DH

Hétfő: – A XIX. század második felének meghatározó szellemi alakja volt Rosti Pál, aki a dunapentelei régi temetőben nyugszik. Rá emlékeztek március 15-én a Pentele Baráti Kör tagjai.

A Pentele Baráti Kör szervezte a megemlékezést Fotó: Zsedrovits Enikő/DH

Kedd: – Önkéntes területvédelmi tartalékos század szerveződik az ország mind a 197 járásában, így a dunaújvárosiban is. A százfős tartalékos alegységek felállítása tavaly kezdődött el, és 2026-ig kell befejeződnie a szervezésnek.

Szerda: – Gálaműsort adtak a Gárdonyi iskola táncos növendékei. A táncművészeti tagozat diákjai egy minigála keretében adtak ízelítőt a meghívott nagycsoportos óvodásoknak és szüleiknek aktuális repertoárjukból.

Fotó: Hankusz Kálmán/DH

Csütörtök: – Már az új aszfaltot terítik a Vasmű úton. Látványos szakasz kezdődik a Vasmű út felújításában: megkezdték az eddig munkába vett szakaszon, a Dózsa György út kereszteződése és a buszmeg­álló közötti rész két szélső sávjában az útalap felmarását. Még szerdán be is fejeződött ez a munkafázis, és másnap megkezdődött az új aszfalt terítése.

Fotó: Zsedrovits Enikő

Péntek: – Elhelyezték a közigazgatási centrum időkapszuláját. Befejeződtek a szükséges bontási munkák az egykori zöld rendelő felújításánál, és megkezdődhet az új közigazgatási centrum kialakítása. Ebből az alkalomból ünnepséget szervezett a Fe­jér Megyei Kormányhivatal, amelynek keretében dr. Simon László, dr. Galambos Dénes, Cserna Gábor, dr. Dorkota Lajos és dr. Kovács Péter időkapszulát helyezett el.

Szombat: – Idén először ülésezett a Dunaújvárosi Baleset-megelőzési Bizottság. A statisztikák szerint 2009-ben összesen 189, személyi sérüléssel járó baleset történt a város területén, addig 2017-ben 100. 2009-ben 15-en veszítették életüket a helyi utakon, tavaly pedig 3-an.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában