valós veszély

2018.03.09. 22:49

A migránsok betelepítése esetén megszűnik a biztonság

Dr. Galambos Dénes, a 4. számú választókerület ország­gyűlési képviselője az Ercsiben lévő laktanya kapcsán elmondta, hogy az MSZP–PM miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely migránsokat telepítene be oda is.

Várkonyi Zsolt

Már a tömeges bevándorlás kezdetén nyíltan követelték, hogy a kormány újítsa fel és azonnal nyissa meg – közöttük Ercsiben is – a használaton kívüli laktanyákat a bevándorlók előtt. Emlékeztetett arra, hogy ugyanez történt Németországban is, ahol a laktanyák, az állami és önkormányzati ingatlanok megteltek migránsokkal, sőt magántulajdonban lévő, üresen álló lakásokat is ilyen célokra akartak használni. A hazai ellenzéki pártok ezt is gyakorlattá akarják tenni Magyarországon, hiszen a Jobbik és a Demokratikus Koalíció a dunaújvárosi egykori laktanyában kialakítható lakásokba is migránsokat telepítene. Magyarország erre a sorsra juthat, amennyiben április 8-án Soros György emberei kerülnek hatalomra. Teljesen világos, hogy ahová a migránsokat betelepítik, ott megszűnik a mindennapok biztonsága, ugrásszerűen megnő a bűncselekmények és a nők elleni erőszakos támadások száma. Ez tehát a választás tétje, hiszen mi nem akarunk bevándorlóország lenni!

Dr. Galambos Dénes, a térség országgyűlési képviselője és Győri Máté, Ercsi polgármestere a belterületi laktanya bejárata előtt Fotó: ZsE

Győri Máté, Ercsi polgármestere hozzátette, hogy a helyi lakosság érdekeit kell képviselni. A laktanya területén a migránsok betelepítése helyett másfajta terveik vannak, mivel ott – a források rendelkezésre állása esetén – a többi között bérlakásokat alakítanának ki a fiatalok első lakáshoz jutásának elősegítése érdekében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában