A kultúrát is ismerni

2018.03.14. 10:00

Vetélkedőt rendeztek a Bánkiban

Az idei esztendőben négy intézmény nevezett – Bánki, Rudas, Széchenyi, Szabolcs vezér –, hogy 8 csapatban a 11. évfolyamos 32 diákjuk összemérhesse tudását.

Balla Tibor

Már úgy érkeztek, hogy az előzetes feladatot megoldották. A téma London nevezetességei és történelme volt, ezeket kellett bemutatniuk megkötöttség nélküli módon. Így aztán a bemutatók közt volt, aki az épületek saját kezűleg készült makettjeivel a kezében adta elő mondandóját, de akadtak olyanok is, akik angol lordok öltözetében hatottak a zsűrire. A feladatok között képpárosítás, hallott, olvasott szövegértés, igaz-hamis állítások eldöntése szerepelt.

A dobogósok tortával, vásárlási utalvánnyal, ajándékcsomaggal, no meg élményekkel gazdagabban távozhattak. A versenyt a Széchenyi gimnázium nyerte, felkészítő tanáruk Gráczer Andrea Mária volt. A 2. és a 3. helyet is bánkis csapatok érték el, felkészítőik Szabóné Papp Krisztina, Filarszkyné Tolnai Ágnes és Vadas Zsuzsanna voltak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában