címzetes egyetemi docens

2018.03.28. 16:00

A Szent Pantaleon Kórház újabb dolgozójának munkáját ismerték el

Dr. Halmai Richárd PhD-t, a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórház nephrológus szakorvosát címzetes egyetemi docenssé nyilvánította a Pécsi Tudományegyetem. 

duol.hu

Fotó: Szent Pantaleon Kórház

Dr. Halmai Richárd, aki 2016 januárja óta a B.Braun Avitum 13. sz. Dialízisközpontjának orvosigazgatója, 2015 óta dolgozik a Szent Pantaleon Kórház diabetológiai és nephrológiai szakrendelésén is. Ezt megelőzően 14 évig volt a Pécsi Tudományegyetem II. sz. Belgyógyászati Klinika és Nephrológiai Centrum munkatársa.

Fotó: Szent Pantaleon Kórház

A klinika igazgatója, prof. dr. Wittmann István terjesztette fel őt a címzetes egyetemi docensi cím elnyerésére szóló pályázaton való részvételre. E pályázaton olyan orvosok indulhatnak, akik tudományos (PhD) fokozattal rendelkeznek, gyógyító munkájukon kívül oktatói tevékenységet is folytatnak az egyetemen, s mindemellett tudományos munkában is részt vesznek.

Fotó: Szent Pantaleon Kórház

A Pécsi Tudományegyetem Szenátusa 2017 novemberében döntött a cím odaítéléséről, amelyről szóló oklevelet a 2018. március 14-én megrendezett Ünnepi Szenátusi Ülésen nyújtották át dr. Halmai Richárdnak.

A Szent Pantaleon Kórház számára is örömteli esemény alkalmából a március 26-i főorvosi-főnővéri értekezlet keretében dr. Mészáros Lajos főigazgató is köszöntötte dr. Halmai Richárdot.

Gratulálunk a címzetes egyetemi docensi cím odaítéléséhez és további sok sikert és jó egészséget kívánunk munkájához!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában