Ablakcsere, szigetelés, belső munkák

2018.02.16. 11:00

Kívül és belül egyaránt megújul a Petőfi Sándor Általános Iskola

Javában tart a Petőfi Sándor Általános Iskola energetikai felújítása. A munkálatok a tervezett ütemezés szerint folynak.

Kovács Anita

Általában soktényezős, hogy milyen tempóban sikerül egy kivitelezést megvalósítani. A Petőfi általános iskolában szerencsére az előzetes tervek szerint folynak az energetikai szempontból jelentős munkálatok. – Az időjárás nagyban befolyásolja, milyen gyorsasággal sikerül a külső munkákat  elvégezni.

Szerencsére eddig minden a kivitelező elképzelése szerint folyik. Mind a külső szigetelés, mind az ablakok cseréje megkezdődött, sőt a tetőn is folynak utómunkálatok – tudtuk meg Rideg Istvántól, az intézmény igazgatójától, aki hozzátette, nagy gondot okoz számukra, hogy tartsák a lépést a munkálatok utáni takarítással, amire gyakran a hétvégi napokon adódik csak lehetőség.

Nemcsak a küllemében újul meg a Petőfi, hanem a belső terek is felfrissülnek Fotó: Hankusz Kálmán

Korábban beszámoltunk arról, hogy az épület felső emeletét használó alsó tagozatosok átmenetileg a Munkásművelődési Központba „költöztek”. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor március 5-től ismét a Petőfi felső emeletén tartják meg az első, második, harmadik és negyedik osztályosok óráit.

Természetesen amennyiben hamarabb adódik lehetőség az osztálytermek birtokba vételére, akkor erről értesítik a gyerekeket, szülőket, pedagógusokat. Az ablakok cseréjének szisztémája, hogy az épület felső szintjétől haladnak a szakemberek lefelé egészen a pincehelyiségekig, a külső szigetelésre pedig a nyílászárócseréket követően lesz lehetőség, bár azokon a falrészeken már megkezdődött a szigetelőanyagok felvitele, ahol nincs ablak.

Mindeközben az iskola belső felújítása is zajlik: az akadálymentesített mosdó gyakorlatilag elkészült, és belső falazási munkálatok is részét képezik a rekonstrukciónak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában