Az elmúlt hét krónikája

2018.02.26. 07:30

Kormányfői látogatás Dunaújvárosban

Megszületett a vasműs bérmegállapodás, újabb adományok a kórháznak, idelátogatott a miniszterelnök.

Pekarek János

Forrás: mti

Hétfő: – Megállapodtak a vasműs bérekről. Első lépésben harmincezer, a másodikban további húszezer forinttal nő az ISD Dunaferr Zrt. fizikai munkavállalóinak alapbére a 2018-as esztendőben. Február 15-én a cég és a szakszervezeti szövetség vezetői aláírták az idei bér- és béren kívüli juttatásokról szóló megállapodást. Az idén nem százalékos arányban, hanem személyre szólóan határozták meg az emelést.

Kedd: – Az országos átlag szerint alakult a város népessége a múlt évben. Kilencszázöt kisgyerek született Dunaújvárosban tavaly. A helyi népességi adatok alapján a lélekszám 45 816, a házasságkötéseké 285, a halálozásoké 1137 volt.

Szerda: – Célzott adományok. Az elmúlt hét végén rendezte meg országos seregszemléjét a Dunaújvárosi Darts Club, amely adománygyűjtésre is felhasználta a versenyt. Két képviselőjük, Körmendi Mihály és Bencze Balázs rengeteg édességet, ajándéktárgyat és gyümölcsöt vitt a kórház gyermekosztályára.

Csütörtök: – A város és a térség szép jövő előtt áll. Szerdán Dunaújvárosba látogatott Orbán Viktor miniszterelnök, aki tárgyalt a város és a térség vezető képviselőivel, többek között dr. Galambos Dénes országgyűlési képviselővel, Cserna Gábor polgármesterrel és dr. Dorkota Lajossal, a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal elnökével.

Péntek: – Idén is folytatódik a Kincskereső Óvodában az Ovizsaru program, amelyet a rendőrség 2010-ben azzal a céllal indított, hogy megelőzzék a kicsik bűncselekmény vagy baleset áldozatává vá­lását.

Szombat: – Milyen lehet igazi középiskolásnak lenni a Bánkiban? Ezt nézték meg közelebbről a Jószolgálati Otthon lakói és a Móra Ferenc iskola tanulói pénteken délután a Kapcsolda című érzékenyítő programban.

Vezető kép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában