Herceg, a szabad

2018.02.18. 12:49

Találkoztál már Dunaújváros kandúrjával?

Napokban kaptunk lencsevégre egy jó karban lévő macskát az utcán. Naivan azt hittük, hogy megszökött, vagy csak valaki ráunt. Azonban kiderült, hogy...

duol.hu

A nomád életvitelt folytató Herceg

...Nagyot tévedtünk

Aggódásunkban azonnal a népszerű közösségi oldal erre szakosodott helyi csoportjaihoz fordultunk: Nem hiányzik valakinek ez az édes kis szőrpamacs?

A hozzászólásokból azonban gyorsan világossá vált a számunkra, hogy Ő egy szabad és boldog macska. A város kis öntörvényű kedvence, aki nem engedi keretek közé szorítani személyiségét. A város több pontján is szeretettel és étellel fogadják, kis búvóhelyet is alakítottak ki neki, ahova behúzódhat. Még egy olyan kedves „legendát” is olvashattunk, miszerint Herceg a biztonságos közlekedés híve: emberekkel együtt megy csak át az úttesten is.

A nomád életvitelt folytató Herceg

Ugyan pánikroham kerülgeti, ha bezárják, nem ártana ivartalanítási szándékkal történő befogása. Nem csak az Ő életét tenné könnyebbé, de megakadályozhatóvá válna az is, hogy hódításai során ne szaporodjon a kóbor macskák létszáma. Erre valószínűleg a közeljövőben sor is kerülhet, hiszen nagyon sok az állatszerető/védő ember Dunaújvárosban.

Úgy tudjuk szeret bújni, de csak ameddig neki kedve van hozzá, majd inkább odébb áll. Ezen nincs is mit csodálkozni, vérbeli kandúr. Mindazonáltal jó tudni, mennyien szeretik és viselik gondját ennek a gyönyörű teremtésnek.

Te is láttad már Herceget, ahogy az utcákat rója? Netán az egyik ételellátója vagy? Ha van közös képed vele, vagy éppen egy másik szeretetreméltó kis „hajléktalan” négylábúval amint éppen eteted, küldd el nekünk a következő e-mail-címre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában